: Δεν είναι εφικτό να ανοίξουν ταυτόχρονα όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, σύμφωνα με όσα είπε η κ. Γκίκα, ενώ αναφέρθηκε μιλώντας στον real FM στις και στους .

«Διακαής πόθος του υπουργείου Παιδείας είναι να ανοίξουν όλα τα και όλες τις δομές, όμως λόγω της επιδημιολογικής επιβάρυνσης αυτό δεν είναι εφικτό», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως προτεραιότητα έχει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, διότι «υπάρχουν οι εξετάσεις εντός του Ιουνίου».

«Η 12η Απριλίου, είναι η ημερομηνία που επιθυμούμε, αλλά δεν μπορούμε ακόμη να είμαστε σίγουροι, εάν οι ειδικοί δεν εξετάσουν τα επιδημιολογικά στοιχεία», πρόσθεσε, ενώ τόνισε τη σημασία της επανεκκίνησης των δια ζώσης μαθημάτων για τη Γ’ Λυκείου.

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας διαβεβαίωσε πως δεν θα γίνουν μαθήματα την περίοδο του Πάσχα και πως το σχολικό έτος έτος αναμένεται να παραταθεί το πολύ έως τα τέλη Ιουνίου. Ξεκαθάρισε ακόμη πως δεν αναμένεται νέα μείωση της ύλης για τις οι οποίες, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αναμένεται να διεξαχθούν στις ίδιες ημερομηνίες με πέρυσι.

Επίσης αναφέρθηκε στην εμβολιαστική διαδικασία για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι πλέον μπορούν να μπαίνουν στις λίστες για τα αδιάθετα εμβόλια, αλλά και στο θέμα των στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Όπως ανέφερε, οι οριστικοί θα ανακοινωθούν προς το τέλος της σχολικής χρονιάς. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει νέα διαδικασία μέχρι την κατάρτιση των τελικών πινάκων, καθώς «υπάρχουν πολλές ισοβαθμίες». Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαίωσε πως «σίγουρα θα έχουμε διορισμούς» και γι’ αυτό «είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με το ΑΣΕΠ».

Αναλυτικά όσα είπε