"Για την έναρξη των εγγραφών στα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/05/2018 - 19:30 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ο σύλλογος Αθηνά, με αφορμή την έναρξη των στα και , καλεί τους συλλόγους διδασκόντων, τους διευθυντές, τις διευθύντριες κι όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν τις δομές του δημόσιου σχολείου απέναντι σε κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης, που επιχειρείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το εκπαιδευτικό μνημόνιο και τον ΟΟΣΑ.

Σύλλογος ΠΕ "η Αθηνά"

Tα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, η πρόσβαση όλων των παιδιών στις δομές της δημόσιας εκπαίδευσης, οι θέσεις εργασίας, η αποτροπή μετακινήσεων, η ανάγκη διορισμών και η αποτροπή της απόλυσης αναπληρωτών συναδέλφων είναι η πυξίδα του εκπαιδευτικού κινήματος τις μέρες των εγγραφών.

Παλεύουμε συλλογικά και σε κάθε σχολική μονάδα ξεχωριστά:

Να εγγράψουμε όλα τα προνήπια στο δημόσιο νηπιαγωγείο και να ενημερώσουμε τους γονείς, αξιοποιώντας το ενημερωτικό υλικό και τις επιστολές του συλλόγου Αθηνά, αλλά και του συντονιστικού των νηπιαγωγών, γι αυτήν την εκπαιδευτική αναγκαιότητα. (Όχι στο παράλληλο δίκτυο δομών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, όχι στους Δήμους-κερδοσκόπους και στα ιδιωτικά συμφέροντα. Κατάργηση των vouchers, των τροφείων-διδάκτρων και της εμπορευματοποίησης. Αύξηση των δαπανών για υποδομές, ανέγερση κτιρίων, εξοπλισμό και διορισμούς νηπιαγωγών.)
Απαιτούμε από την Α’ Διεύθυνση και τους Δήμους Αθηναίων και Γαλατσίου την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων χώρων που καθορίζουν οι εγγραφές νηπίων και προνηπίων, σύμφωνα και με τις θέσεις του κλάδου (1/15), τη λειτουργία Τ.Ε. για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες και στελέχωση όλων των δομών και των τμημάτων με τους αναγκαίους νηπιαγωγούς και βοηθητικό προσωπικό.

Kαλούμε όλους τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των δημοτικών σχολείων, τις Προϊσταμένες και Προϊσταμένους των νηπιαγωγείων, να μη συμμετέχουν επ΄ ουδενί σε τριμελείς επιτροπές εγγραφών που μόνο στόχο έχουν να μετακινούν εγγραφέντες μαθητές από τα σχολεία που ανήκουν, ώστε να δημιουργηθούν πληθωρικά 25άρια τμήματα και να περικοπούν μαζικά θέσεις εργασίας. Ο σύλλογος Αθηνά σε συντονισμό με τους άλλους εκπαιδευτικούς συλλόγους, θα μπλοκάρει τη λειτουργία τους.

Με συλλογική κατεύθυνση και με συνδικαλιστική κάλυψη από το σύλλογο Αθηνά και τον κλάδο, να ενθαρρύνουμε και να ενημερώσουμε με κάθε τρόπο όλους τους γονείς και να πάρουμε τις αιτήσεις εγγραφής είτε στην πρωινή ζώνη είτε στο ολοήμερο από όλα τα παιδιά που επιθυμούν και δηλώνουν πως το έχουν ανάγκη, ανεξάρτητα από τις λεόντειες προϋποθέσεις που τίθενται στις εγκυκλίους. Κι αν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που τίθενται, να συνοδέψουν την αίτηση με μία υπεύθυνη δήλωση που να αναφέρει: « …είμαι περιστασιακά εργαζόμενος/η και θα προσκομίσω τα δικαιολογητικά που απαιτούνται εν καιρώ…».

Να μη συναινέσουμε στην σύμπτυξη κανενός τμήματος που έχει παιδιά με αναπηρίες και διαγνώσεις. Σε κάθε τέτοια απόπειρα, ενόχληση ή εντολή από τη Διεύθυνση, ενημερώνουμε τα συλλογικά όργανα και τους γονείς, για να οργανώσουμε συντονισμένη παρέμβαση και ό,τι άλλο χρειαστεί για την αποτροπή κάθε τέτοιας εξέλιξης.

Στα πλαίσια της ανάγκης για τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία, να ζητήσουμε και να απαιτήσουμε με αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων την ίδρυση ολιγομελών τάξεων υποδοχής σε κάθε σχολείο που φοιτούν αυτά τα παιδιά ακόμα κι αν υπολείπονται τυπικά του αριθμού 9 που προβλέπουν οι διατάξεις, σημειώνοντας πως οι διατάξεις αυτές αφορούν τα παιδιά που δεν έχουν την ελληνική ως μητρική γλώσσα και όχι μόνο όσα δε μιλούν ελληνικά.

Παρέχουμε σε όλα τα μέλη μας πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη για όλα τα παραπάνω

Loading...


  • europalso   ideascentral