Ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών και τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νίκος Φίλης, δήλωσε :

Διάβασα στο News 24/7 τη συνέντευξη της Θεώνης Κουφονικολάκου, Συνηγόρου του Παιδιού, όπου αναδεικνύει τις κρατικές ανεπάρκειες και τα σοβαρά θεσμικά κενά στην αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στην Ελλάδα.

Η κα Κουφονικολάκου επισημαίνει ότι οι κρατικές και δημοτικές υπηρεσίες είναι τραγικά υποστελεχωμένες. Ότι αξιόπιστο σύστημα καταγραφής και αποτύπωσης της εξέλιξης του φαινομένου, δεν υφίσταται. Ότι το ένα και μοναδικό (δυστυχώς…) «Σπίτι του Παιδιού», όπου τα παιδιά-θύματα σεξουαλικής κακοποίησης θα μπορούσαν (θεωρητικά) να καταθέτουν σε φιλικό περιβάλλον, με μικρότερο κίνδυνο δευτερογενούς θυματοποίησης, δεν επιλέγεται σε πλήθος περιπτώσεων. Ότι οι δομές κλειστού τύπου είναι εξ’ ορισμού κακοποιητικές για τα παιδιά -και άλλα πολλά.

Αλλά στο κομμάτι που αφορά την Παιδεία, η Συνήγορος επιβεβαιώνει ένα ακόμη ψέμα από αυτά που κατά ριπάς σκορπά η υπουργός Παιδείας. Λέει, επί λέξει τα εξής σημαντικά για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς: «Ούτε τα παιδιά εφοδιάζουμε με τις αναγκαίες γνώσεις γιατί δεν έχουμε ένα μάθημα σεξουαλικής αγωγής από μικρή ηλικία. Δηλαδή δεν έχουμε ένα μάθημα ώστε να ενημερώνονται τα παιδιά για το τι είναι παραβίαση, πότε παραβιάζονται τα όρια του σώματος. Να σας πω εδώ ότι πάρα πολλά παιδιά ερμηνεύουν το ανάρμοστο άγγιγμα ως έκφραση οικειότητας (…) Αντί για το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής, έχουμε -μετά το νόμο 4692/20- μια υποενότητα στα εργαστήρια δεξιοτήτων. Είναι όμως αποσπασματική και ανεπαρκής και με κανέναν τρόπο δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προδιαγραφές της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης».

Η «σεξουαλική αγωγή στα σχολεία» είναι ένας ακόμα μύθος, από αυτούς που επαναλαμβάνει ψευδώς η υπουργός στις εμφανίσεις της. Ευτυχώς για τους μαθητές, σε δέκα μέρες η ΝΔ και η κυρία Κεραμέως θα αποτελούν παρελθόν για το χώρο της εκπαίδευσης.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ