Ενδιαφέροντα τα στοιχεία της Eurostat για τη χρήση του Διαδικτύου ως μέσου ενημέρωσης, αλλά και εργαλείου για καθημερινές εργασίες τα οποία αναδεικνύουν εντυπωσιακή άνοδο στα ευρωπαϊκά νοικοκυριά.

Συνολικά η έρευνα καταγράφει ότι το 77% των νοικοκυριών της Ευρώπης διαθέτει πλέον σύνδεση Internet ποσοστό αρκετά μεγαλύτερο από το 46% που είχε καταγραφεί το 2006.

Στην Ελλάδα, σύνδεση στο Διαδίκτυο υπολογίζεται ότι διαθέτει το 54%. Εξ αυτών ευρυζωνικές συνδέσεις διαθέτει το 51%. Από το σύνολο των χρηστών, όσοι κάνουν online τις τραπεζικές τους συναλλαγές φθάνουν το 17% του συνόλου, ένα 38% χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για να ενημερώνεται σχετικά με τον τουρισμό. Όσον αφορά την χρήση των λεγόμενων μέσων ενημέρωσης των πολιτών, ένα 59% των Ελλήνων χρησιμοποιεί ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το 10% γράφει και επιμελείται ή διαβάζει ιστολόγια (blogs).

Κατά μέσο όρο στην ΕΕ η ανάγνωση και ενημέρωση μέσω Διαδικτύου αφορά το 61% των χρηστών, ενώ σε ορισμένες χώρες τα ποσοστά είναι εντυπωσιακά. Στη Λιθουανία φθάνει το 92%, στην Εσθονία το 91%, και το 86% στη Σουηδία.

ΤΟ 51% των χρηστών, εντός της ΕΕ, πραγματοποίησε τις τραπεζικές του συναλλαγές διαδικτυακά, ενώ ο 52% δημοσίευσε μηνύματα σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Γαλλία αναδεικνύεται ουραγός σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες καθώς μόλις το 38% των Γάλλων ενημερώνεται από το διαδίκτυο, ενώ μόνο το 40% των χρηστών στη Γαλλία συμμετέχει σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης λίγο παραπάνω από την Τσεχία που κατέχει την τελευταία θέση.

Τμήμα ειδήσεων