Επιστολή διαμαρτυρίας του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής για τον τρόπο τοποθέτησης μονίμων και αναπληρωτών μελών ΕΕΠ/ΕΒΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/07/2020 - 20:49 | Author: Newsroom Ipaidia

«Επιστολή διαμαρτυρίας του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής σχετικά με τον τρόπο τοποθέτησης μονίμων και αναπληρωτών μελών ΕΕΠ/ΕΒΠ"

ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

 

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,

 

Με την παρούσα επιστολή ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ της Αττικής, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στη διαφαινόμενη αδικία εις βάρος πολλών συναδέλφων τόσο νεοδιορισθέντων όσο και αναπληρωτών, κατά τη διαδικασία τοποθέτησης για την επόμενη σχολική χρονιά 2020-21.

 

 

Συγκεκριμένα, η συνολική μοριοδότηση που εφαρμόστηκε για την κατάρτιση των πινάκων συμπεριλαμβάνει εκπαιδευτική προϋπηρεσία, ακαδημαϊκά και κοινωνικά κριτήρια σύμφωνα με το ν.4589/Τεύχος Α’13/29.01.2019, Άρθρο 57. Σύμφωνα, λοιπόν, με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ οι συνάδελφοι κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους και μοριοδοτήθηκανβάσει των παραπάνω κριτηρίων. ‘Ετσι καταρτίστηκε ο αξιολογικός πίνακας, που τους κατέταξε σε συγκεκριμένη σειρά με την οποία διορίστηκαν στις διευθύνσεις εκπαίδευσης με βάση την προτίμηση τους.

 

 

Με λύπη διαπιστώνεται ότι, παρά τη συμπερίληψη των παραπάνω, δεν άλλαξε ξεκάθαρα ο νόμος των τοποθετήσεων ο οποίος προστάζει, ότι οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ, στον εκάστοτε νομό οφείλουν να γίνονται μέσω των οικογενειακών κριτηρίων. Αποτέλεσμα αυτού είναι να διπλομοριοδοτούνται τα ίδια κριτήρια τα οποία έχουν ήδη συμπεριληφθεί κατά την έκδοση των πινάκων.

 

 

Επίσης κατά την υπ. Αριθμ. 38310/Ε4/23-3-2020 απόφαση πρόσκλησης των αναπληρωτών ΕΕΠ ΕΒΠ εγγεγραμμένων στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ των προκηρύξεων 1ΕΑ/2019 και 2ΕΑ/2019 καιδήλωσης περιοχών προτίμησης διατυπώνεται ξεκάθαρα ότι: «ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:. 2. Η τοποθέτηση των προσλαμβανομένων σε σχολικές μονάδες γίνεται με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης με βάση τη σειρά στον πίνακα ύστερα από γνώμη του αρμόδιου υπηρεσιακού συμβουλίου (ΠΥΣΕΕΠ)». Αυτό αποδεικνύει τη βούληση και αναγνώριση της πολιτείας για την τήρηση της σειράς των πινάκων του ΑΣΕΠ.

 

 

Ενόψει των οριστικών τοποθετήσεων σε ΣΜΕΑΕ, θεωρούμε ότι αυτές θα έπρεπε να γίνουν αποκλειστικά με βάση τη σειρά κατάταξης στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες και των δηλωθεισών προτιμήσεων, όπως προβλέπεται στον νόμο 4589/19, άρθρο 62 παρ. 4 και χωρίς να επαναμοριοδοτούνται τα κοινωνικά κριτήρια.

 

Αντίστοιχα ζητάμε να μην γίνει καταστρατήγηση του αξιολογικού πίνακα στις διαδικασίες πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ για το νέο σχολικό έτος 2020 – 2021.

 

 

Καταγγέλλουμε την ανισότητα μεταξύ των συναδέλφων,πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να θεωρείται μειονέκτημα, ούτε να τιμωρείται η ατεκνία και ζητάμε να γίνει η τοποθέτηση στις σχολικές μονάδες με βάση τη μοριοδότηση και κατάταξη στους αξιολογικούς πίνακες.

 

 

Αξιότιμε κύριε Κόσυβα,

 

Σας καλούμε να ενημερώσετε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την άδικη και άνιση μεταχείριση και να επιληφθείτε του ζητήματος, αποκαθιστώντας και εδραιώνοντας, στο μέτρο που σας αναλογεί, ίσα δικαιώματα για όλους, στην διαδικασία τοποθέτησης τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής.

 

Με εκτίμηση,

 

H Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

 

Τραγάκη Ευγενία Δεληγιάννης Γεώργιος

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: