Η Β Ένωση Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης συγχαίρει την Ομάδα*The Speeders* του 1ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, για την κατάκτηση της 5ηςθέσης Παγκοσμίωςστην κατηγορία *FutureEngineers* – Αυτόνομη Οδήγηση.

Η ομάδα The Speeders που αποτελείται από τους : Ρωμέο Γιαχγιά, Παύλο Αμπελά και Θάνο Βέλλα, με Προπονήτρια την εκπαιδευτικό κ. Προβατάκη Αθηνά του 1ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Βοηθό Προπονητή τον κ. Φιλιππίδη Φοίβο του STEMEducation, εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2021 υπό την αιγίδα τουWROHellas – World Robot Olympiad, καταλαμβάνοντας την 5η θέση Παγκοσμίως ανάμεσα σε περισσότερες από 200 ομάδες από 65 χώρες.

Η ομάδα παρουσίασε ένα πλήρως αυτοκινούμενο ρομποτικό πισωκίνητο όχημα, φτιαγμένο από Lego. Η κατασκευή απαιτούσε τη χρήση αποκλειστικά ενός και μόνο κινητήρα για κίνηση και ενός κινητήρα για οδήγηση (steering). Το όχημα έπρεπε να κινείται μόνο του πάνω σε μία πίστα 9 τετραγωνικών, ακολουθώντας μια τυχαία διαδρομή κάθε φορά και αποφεύγοντας διάφορα οδικά σήματα (traffic signs), τα οποία ήταν τοποθετημένα με τυχαία διάταξη κάθε φορά.

Πολλά ΜΠΡΑΒΟ και πάντα τέτοιες κατακτήσεις στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, που εργάστηκαν αποκλειστικά στο σχολείο, χωρίς να χάσουν ούτε μία διδακτική ώρα!!!