Σε βασικό σύμβουλο του υπουργείου Παιδείας αναβαθμίζεται το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Το , που ανέλαβε να καταρτίσει το πόρισμα των πορισμάτων για το νέο “πολυκλαδικό” Λύκειο (παρουσιάστηκε αποκλειστικά στην “Α” της Τρίτης), είναι ο θεσμικός φορέας που ολοκληρώνει τα νέα Προγράμματα Σπουδών για όλα τα μαθήματα, με στόχο να εφαρμόζονται όσο το δυνατόν περισσότερα από τον Σεπτέμβριο. Το σύνολο των μεταρρυθμίσεων, με έμφαση στο Λύκειο, θα συζητηθούν από την ερχόμενη εβδομάδα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

“Κανείς δεν μπορεί να υπερασπιστεί το υπάρχον σύστημα, το οποίο προκαλεί τραύματα στον ψυχισμό των μαθητών. Θα πρέπει να υπάρχει σαφήνεια στον δημόσιο λόγο όσον αφορά τα προβλήματα” είπε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, που βρέθηκε χθες στο ΙΕΠ μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γ. Παντή. Ο Γ. Παντής ανέφερε ότι υπάρχει βούληση να ενισχυθούν διοικητικά εκ μέρους του υπουργείου οι παρεμβάσεις του ΙΕΠ ακόμα και μέσω νομικών ρυθμίσεων που θα αναδείξουν τον ρόλο του. “Περιμένουμε από εσάς παραδοτέα” είπε και πρόσθεσε ότι οι ανάγκες του Ινστιτούτου σε θέματα ΕΣΠΑ έχουν μπει σε προτεραιότητα.

Κ. Γαβρόγλου: “Πρώτα ο εκπαιδευτικός”

Ο υπουργός αναφέρθηκε στη σύσταση επιτροπής αντικείμενο της οποίας θα είναι η μελέτη των οικονομικών της εκπαίδευσης. Τέθηκε ακόμη το θέμα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησής τους και της αξιολόγησης των στελεχών της εκπαίδευσης. Σύνθημα του υπουργείου θα πρέπει να είναι το “Πρώτα ο εκπαιδευτικός” δήλωσε ο Κ. Γαβρόγλου.