Σχεδιάζουν «Λευκές Εβδομάδες» που θα φέρουν μαύρα χρόνια…

Σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων η κυβέρνηση προτίθεται ναυιοθετήσει πρόταση των ξενοδόχων της χώρας η οποία προβλέπει μία «λευκή εβδομάδα» χειμερινού τουρισμού στη χώρα μας. Συγκεκριμένα προσανατολίζεται να αποφασίσει το κλείσιμο των σχολείων για δύο (άλλοι μιλάνε για τέσσερις) ημέρες μετά την Καθαρά Δευτέρα!

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται η προχειρότητα στο σχεδιασμό όλων των αποφάσεων που αφορούν το χώρο της Παιδείας, το χειρότερο όμως είναι ότι γίνεται προκλητικά εμφανής η απαξίωση των εκπαιδευτικών και η πλήρης αδιαφορία για τους μαθητές μας.

Είναι απαράδεκτο να λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων με στόχο όχι τη βελτίωση του παραγόμενου εκπαιδευτικού έργου αλλά να δοθεί η δυνατότητα σε οικογένειες να εκδράμουν σε χιονισμένους ορεινούς προορισμούς!

Είναι θλιβερή η στάση του Υπουργείου και της Κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για όλα τα ζητήματα της Παιδείας

Είναι ντροπή να αντιμετωπίζεται η Παιδεία τόσο υποτιμητικά, να διαλύεται το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών για να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα!

Τα σχολεία κλείνουν όταν αυτό επιβάλλεται για παιδαγωγικούς και θρησκευτικούς λόγους, όχι για να βοηθήσουμε τους έχοντες να κάνουν βόλτες!

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του τόπου μας, αντί να σπαταλάειτο χρόνο της για να βρει τρόπους να τονώσει τον εσωτερικό τουρισμό στα σαλέ, να κοιτάξει να βρει τρόπουςνα σιτίσουμετα παιδιά μαςπου πεινάνε, να καλύψουμε τα κενά σε επιστημονικό προσωπικόπου έχουμε στα σχολεία, να αγοράσουμε πετρέλαιο για να μην κρυώνουν οι μαθητές μας!

Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. να πάρει θέση και να πράξει τα δέοντα για να αποτρέψει την υλοποίηση αυτής της πρότασης.

Καλούμε το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας να πάρει θέση.

Με τα παιδιά μας και το επίπεδο της Παιδείας που τους παρέχουμε δεν πρέπει να παίζει κανείς οικονομικός ή πολιτικός παράγοντας!

Από το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Εκπαιδευτικών

e-mail : [email protected]