Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 το Πρόγραμμα “Αθλούμαι Συμμετέχω Εκφράζομαι στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο” υποδέχεται τους πρώτους μαθητές, που θα λάβουν μέρος, από το 8ο και 12ο Δημοτικό Σχολείο Νεαπόλεως. Το Πρόγραμμα έχει, έως και τη λήξη της σχολικής περιόδου, πλήρη συμμετοχή από σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.


Οι μαθητές/τριες που θα επισκέπτονται το Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, θα ξεναγούνται στους χώρους του και θα ενημερώνονται μέσω βιντεοπροβολής για την ιστορία του, καθώς και για τα σπουδαία αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα τα οποία διαδραματίστηκαν έως σήμερα.
Θα γνωρίσουν και θα συμμετέχουν σε αθλήματα όπως: Ποδόσφαιρο (Ποδόσφαιρο για Όλους), Καλαθοσφαίριση, Πετοσφαίριση (πρόγραμμα Παίζω Βόλεϊ), Χειροσφαίριση, Κλασικός Αθλητισμός (kid’s Athletics), Πολεμικές Τέχνες(Τζούντο – Ταε κβο ντο), Τοξοβολία, Ξιφασκία, Αντισφαίριση, Ποδηλασία, Κωπηλασία, Παιδαγωγικά παιχνίδια, Μουσικοκινητική Αγωγή και Πεζοπορία. Μέσα από τις δράσεις αυτές οι μαθητές/τριες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν καλύτερα τον εαυτό τους, να πάρουν πρωτοβουλίες και να ενισχύσουν τη δημιουργική έκφραση, καθώς και την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Υπεύθυνοι των αθλητικών δράσεων του προγράμματος είναι ο κ. Βασίλειος Σπυρογιάννης και η κ. Ιωάννα Μπούζιου με τη συνεργασία και εθελοντική παρουσία πιστοποιημένων προπονητών, αθλητών υψηλού επιπέδου και καθηγητών Φυσικής Αγωγής, των αθλημάτων που πλαισιώνουν το Πρόγραμμα.
Θα ασχοληθούν με Πολιτιστικές δράσεις: 1.εικαστικές απεικονίσεις-κατασκευές 2.Δραματοποίηση και Αυτοσχεδιασμός με αναφορά στον αθλητισμό και τα αναγραφόμενα αθλήματα 3.Σύνδεση αθλητισμού με τον Λόγο και την Τέχνη (λ.χ. πεζογραφία, ποίηση, θέατρο, φιλοσοφία αθλημάτων κ.α.)
Οι πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις του αθλητικού προγράμματος θα υλοποιούνται από την κ. Μαρία Τζώγα, φιλόλογο, με τη συνεργασία και συμμετοχή του ΚΘΒΕ και του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ.
Τονίζεται ότι η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στο πρόγραμμα δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους/τις μαθητές/τριες πέραν της μετακίνησής τους προς και από το Στάδιο, την οποία θα αναλαμβάνει η Διεύθυνση του εκάστοτε σχολείου.
Το πρόγραμμα θα έχει μόνιμη ιατρική υποστήριξη και χρήση του ιατρείου του Εθνικού Καυτανζόγλειου Σταδίου.