Ενάμιση χρόνο απλήρωτοι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/10/2018 - 09:45 | Author: Newsroom Ipaidia

Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί και σύμβουλοι των  (Σ.Δ.Ε.), που δεν έχουν πιστοποίηση ΕΟΠΠΕΠ, εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι για την εργασία που προσέφεραν την προπερασμένη σχολική χρονιά (2016-17).

Ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Συμβούλων και Ωρομίσθιων Καθηγητών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΠΑ.Σ.Σ.Δ.Ε.)

Αυτό σημαίνει πως έχει καθυστερήσει η πληρωμή τους ενάμιση χρόνο, με αποτέλεσμα, αρκετοί ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί και σύμβουλοι των Σ.Δ.Ε., να αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), που είναι ο εργοδότης και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προβάλλει κάθε φορά σοβαρές και μη δικαιολογίες για την αναβολή των πληρωμών, η οποία μετατίθεται από μήνα σε μήνα. Οι συνεχόμενες αναβολές των πληρωμών, εκτός από τις προαναφερθείσες αυτονόητες οικονομικές επιπτώσεις που επιφέρει, αυξάνει την αφερεγγυότητα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και διαιωνίζει την αβεβαιότητα που βιώνουν καθημερινά οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί και σύμβουλοι των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας.

 

 

 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συμβούλων και Ωρομίσθιων Καθηγητών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΠΑ.Σ.Σ.Δ.Ε.) έχει διαμαρτυρηθεί για τα παραπάνω γεγονότα επανειλημμένα στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., χωρίς τη δέουσα πάντα ανταπόκριση. Με αίσθημα ευθύνης κάνουμε έκκληση, ώστε να αποπληρωθούν επιτέλους άμεσα τα δεδουλευμένα της σχολικής χρονιάς 2016-17 και 2017-18 και να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα, ώστε παρόμοια φαινόμενα να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

 

 

Loading...
  • europalso   ideascentral