Εκπαιδευτικοί Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: «Συντριβή της Κεραμέως στις τηλεεκλογές – παρωδία,  στις τηλεκάλπες θάφτηκε η επιχείρηση άλωσης των σωματείων και ο αυταρχισμός του υπουργείου παιδείας και της κυβέρνησης».

Σε πανωλεθρία της υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως και της κυβέρνησης κατέληξαν οι e-εκλογές-παρωδία για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια .Στις 7/11 οι εκπαιδευτικοί  τις ακύρωσαν στην πράξη με συντριπτική αποχή και  ποσοστά  ρεκόρ (άνω του 90%) .

Και ας επιστράτευσε  η υπουργός «λιτούς και δεμένους», παρεμβαίνοντας σε όλα τα στάδια με αλλεπάλληλες μεθοδεύσεις, για  να τις πραγματοποιήσει πάση θυσία.

Παρά τις  αλλεπάλληλες και ακραία αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, με το εκλογικό πραξικόπημα των ανύπαρκτων υποψηφίων, τα “εντέλλεσθε” της τελευταίας στιγμής προς τις εφορευτικές επιτροπές, τα διαρκή μηνύματα, έως και ελάχιστες ώρες πριν κλείσουν οι ηλεκτρονικές κάλπες, τις υπόγειες πιέσεις προϊσταμένων, διοικητικών μηχανισμών, αλλά και ορισμένων ελάχιστων θλιβερών νεροκουβαλητών της κυβερνητικής πολιτικής που είχαν το θράσος να εμφανίζονται ως “ανεξάρτητοι” υποψήφιοι, η αποχή των εκπαιδευτικών ήταν καθολική !

Αποτελεί μια μεγάλη νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος και του κλάδου, που δίνει δύναμη σε όλους τους εργαζόμενους! Υπεράσπισης των σωματείων ,των συλλογικών διαδικασιών του και των αγώνων του από την κυβερνητική παρέμβαση, τον κρατικό έλεγχο και τη νοθεία.

Αποτελεί όχι απλά αποδοκιμασία της πολιτικής του ΥΠΑΙΘ και της υπουργού Παιδείας, αλλά συντριπτική πολιτική ήττα για την κυβέρνηση της ΝΔ συνολικά, αφού ήθελαν οι εκλογές αυτές να είναι μια πρόβα τζενεράλε για την επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και στις εκλογές των σωματείων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, με στόχο τον έλεγχο, την χειραγώγηση και τη φίμωσή τους.

Οι εκπαιδευτικοί με τη στάση τους επιβεβαιώνουν ότι δεν ευθυγραμμίζονται ούτε αποδέχονται την κυβερνητική πολιτική.

Ο κλάδος σχεδόν καθολικά απέρριψε την πολιτική της κυβέρνησης που κλείνει τα σχολεία, αντί να λάβει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους και στερεί από τα παιδιά το δικαίωμά τους στη μόρφωση,  προωθεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα,  ετοιμάζει τη νέα επίθεση ενάντια στα σωματεία, τις Γενικές Συνελεύσεις, την απεργία και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα!

Με την αποφασιστικότητά τους και την καθολική συσπείρωσή τους στις μαχητικές αποφάσεις του κλάδου, των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ  ,απέδειξαν πως η κυβερνητική πολιτική της πυγμής, των πραξικοπημάτων, των αυταρχικών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων δεν είναι αήττητη!

Θεωρούμε αυτονόητο ότι όσοι ανακηρυχθούν  “εκλεγμένοι” αιρετοί σε ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ οφείλουν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους αμέσως.

Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να μην νομιμοποιήσουν κανένα “εκλογικό” αποτέλεσμα και να μην αναγνωρίσουν κανέναν “εκλεγμένο” ως αιρετό εκπρόσωπο του κλάδου.

Απαιτούμε:

Να  καταργηθεί το άρθρο 22 του νόμου 4728/20 και η εφαρμοστική Υ.Α. (Φ.350/52/139940) όπου ορίζεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Το Υπουργείο να προχωρήσει σε παράταση της θητείας των εν ενεργεία αιρετών, μέχρις ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν ασφαλή και σε εργάσιμη ημέρα τη διεξαγωγή τους ώστε να οργανωθεί δια ζώσης και με ασφάλεια η εκλογική διαδικασία  (π.χ. περισσότερα εκλογικά τμήματα, υγειονομικό υλικό, κλπ).

Ως κλάδος αποφασιστικά και ενωτικά  απαντήσαμε στις εκλογές – παρωδία. Η νίκη μας να είναι εμπνευστής

του πολύμορφου αποφασιστικού αγώνα μας  για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής  που διαλύει τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, που βάζει λουκέτα στα σχολεία για να συγκαλύψει τα εγκληματικά της αδιέξοδα, που προωθεί το ακραία ταξικό μέτρο της “τηλεκπαίδευσης.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ  ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Καλούμε τον κόσμο της εκπαίδευσης μαζικά και αγωνιστικά να συσπειρωθεί στις ΕΛΜΕ και να απαιτήσει

ανοιχτά και ασφαλή σχολεία ΤΩΡΑ,με 15 – το πολύ – παιδιά στην τάξη!

καθολικά δωρεάν τεστ!

μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών!Πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας

να υπερασπίσει τα σωματεία και τα δημοκρατικά του δικαιώματα από τη νέα κυβερνητική επίθεση!

Πέμπτη 12/11 στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, 8.00-10.00 έξω από τις πύλες των νοσοκομείων .

Για τον σκοπό αυτό κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας 8:00 πμ με 11:00 π.μ.

Τρίτη 17/11 συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου

26/11 συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για επιβολή εργασιακού μεσαίωνα και για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.