Δείτε τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά:

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΑΓΔΑ ΔΡΟΥΓΚΑ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ, ΣΕ «ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ «ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ» ΤΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ
ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ, Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!
ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30/11 ΣΤΙΣ 9:00
(ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 8:00-11:00)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Μετά την παραπομπή του Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Πειραιά στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, επειδή πήρε μέρος στην Απεργία-Αποχή που κήρυξε η ΕΛΜΕ Πειραιά, ενάντια στο θεσμό των Μεντόρων-Συντονιστών, προστέθηκε ένα ακόμα επεισόδιο στη λίστα της προσπάθειας τρομοκράτησης και εκφοβισμού των εκπαιδευτικών, του σωματείου από το ΔΙΔΕ Πειραιά.
Συγκεκριμένα, ο ΔΙΔΕ Πειραιά καλεί το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά Μάγδα Δρούγκα, αναπληρώτρια εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, σε έγγραφες διευκρινίσεις, σχετικά με την «συμπεριφορά» της στα πλαίσια κινητοποίησης της ΕΛΜΕ (!), καθώς και την άποψή της για το θεσμό των «ιδιαίτερων» μαθημάτων!

Σημειώνουμε ότι, στην συγκεκριμένη κινητοποίηση, ο ΔΙΔΕ Πειραιά, προκειμένου να δικαιολογήσει την επιβολή υποχρεωτικών υπερωριών και την επιμήκυνση-παραβίαση του ωραρίου, αποκάλεσε τους εκπαιδευτικούς «ιδιαιτεράκηδες» (δεν θα επιτρέψει να φεύγουν οι εκπαιδευτικοί για να κάνουν ιδιαίτερα) και απευθυνόμενος στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ «τι γνώμη έχετε για τα ιδιαίτερα;» (βλέπε και ανακοίνωση ΕΛΜΕ 146/13-11-2022).
Ο ΔΙΔΕ Πειραιά επιτίθεται σε μια νέα συνάδελφο, αναπληρώτρια, εκλεγμένη 2η χρονιά στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ μας, επειδή αντέδρασε στις απαράδεκτες προσβολές που εξαπέλυσε ο ίδιος προς τους εκπαιδευτικούς. Και με διοικητικό τσαμπουκά, αξιοποιώντας την εξουσία που του παρέχει η θέση του, την καλεί σε διευκρινήσεις… Μία ενέργεια, που ούτε Υπουργοί δεν έχουν τολμήσει, στα πλαίσια αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Είναι γελασμένος αν νομίζει ότι θα καταφέρει να επιβάλλει κλίμα τρομοκρατίας και σιγής νεκροταφείου που επιδιώκει.

Είναι επίσης προφανές ότι η κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού, τόσο στον Πειραιά, όσο και αλλού (βλέπε Γ’ Αθήνας, Λάρισα) συντελείται με άνωθεν κυβερνητική εντολή-παρέμβαση, προκειμένου να μπει φρένο στους αγώνες και στα σωματεία. Την πολιτική ευθύνη για τις απαράδεκτες αυτές εξελίξεις φέρει η ίδια η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση!
Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, κάτω τα χέρια από όσους αγωνίζονται. Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει!
Όλοι και όλες στην κινητοποίηση των σωματείων την Παρασκευή 25/11 13:30 στο ΥΠΑΙΘ
Όλοι και όλες στην κινητοποίηση στη ΔΙΔΕ Πειραιά την Τετάρτη 9:00 και στη στάση εργασίας 8:00-11:00.
Συνεχίζουμε με δυναμική παρέμβαση 12:00 στο Γυμνάσιο Νέου Φαλήρου στην «επιμόρφωση» Μεντόρων-Συντονιστών από τα σχολεία του Πειραιά
Καλούμε συνδικαλιστές, συναδέλφους/συναδέφισσες από άλλα σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, να εκφράσουν την συμπαράστασή τους, παίρνοντας μέρος.
Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει άμεσα θέση