Σύλλογος εκπαιδευτικών Λήμνου: Να ελεγχθούν άμεσα όλα τα σχολεία για την στατικότητα τους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εκατοντάδες πληγέντες από το αλλά και στη Χίο.

Τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο μαθητών που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο μεγάλο σεισμό της Σάμου. Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα θρηνεί για τους δυο μαθητές μας που σκοτώθηκαν άδικα από μια φυσική καταστροφή.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εκατοντάδες πληγέντες από το σεισμό στη Σάμο αλλά και στη Χίο. Ειδικά για στους τραυματίες, ευχόμαστε γρήγορα να αναρρώσουν. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Τουρκικό λαό που υφίσταται εξίσου οδυνηρά τις συνέπειες του σεισμού.

Ο σεισμός έγινε σε ώρα που είχαν σχολάσει τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας και τα Ολοήμερα στην Πρωτοβάθμια είχαν διάλειμμα. Σε διαφορετική περίπτωση ο κίνδυνος για μαθητές και εκπαιδευτικούς θα ήταν πολύ μεγαλύτερος.

Απαιτούμε η κυβέρνηση να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να στηρίξει τους πληγέντες μαθητές μας και τις οικογένειες τους συνολικά το λαό στη Σάμο αλλά και στη Χίο.

Άμεσα να ελεγχθούν τεχνικά όλα τα σχολικά κτίρια για την στατικότατα τους. Να μην επαναλειτουργήσει κανένα σχολείο αν δεν είναι εγγυημένη η ασφαλής λειτουργία και πρόσβαση σε αυτά.

Η Λήμνος έχει χτυπηθεί στο παρελθόν από σεισμούς με πρόσφατο αυτόν του 2014 από τον οποίο επλήγη το Γυμνάσιο Μύρινας με τις ζημιές να μην έχουν αποκατασταθεί μέχρι τώρα με την ευθύνη όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και της Δημοτικής Αρχής του νησιού.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ στον έλεγχο της στατικότητας όλων των σχολικών κτηρίων του νησιού μας για να μην θρηνήσουμε θύματα.