Εκπαιδευτικοί: Κινητοποίηση για τις υπηρεσιακές μεταβολές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/08/2020 - 11:03 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου» ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις, προκειμένου να επιβληθεί η εφαρμογή της πλήρως παράνομης εγκυκλίου 102027/ΓΔ5 -30/7/2020 του Υπ. Παιδείας για τις υπηρεσιακές μεταβολές.

του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου»

Ενώ το ΠΥΣΠΕ στη συνεδρίαση του στις 5/8 ομόφωνα αποφάσισε, ότι αδυνατεί να προχωρήσει στις υπηρεσιακές μεταβολές, η Δν/τρια εκπαίδευσης, στέλνει 2 μόλις μέρες μετά νέα πρόσκληση για συνεδρίαση στις 11/8! Από όσα γνωρίζουμε δεν υπάρχει εντολή για κάτι τέτοιο. Παρ΄ ότι και με «εντέλλεσθε» οφείλουν να μην υλοποιήσουν ούτε η Δ/ντρια ούτε τα άλλα μέλη της διοίκησης καθώς γνωρίζουν καλά ότι και ουσιαστικά και νομικά δεν μπορεί να δεσμεύσει κανέναν εντολή για μια πρόδηλα παράνομη πράξη. Τέτοια είναι η εφαρμογή της εγκυκλίου για υπηρεσιακές μεταβολές με κλειστά σχολεία.

Σε κάθε περίπτωση ως σύλλογος δηλώσαμε ότι θ΄ αντιδράσουμε και δε θα επιτρέψουμε να γίνει η συνεδρίαση.

Τι άλλαξε και γιατί στάλθηκε η νέα πρόσκληση;

Γιατί λοιπόν η Δν/τρια εκπαίδευσης αγνοεί την ομόφωνη απόφαση του ΠΥΣΠΕ και επιμένει στέλνοντας νέα πρόσκληση; Άλλαξε στάση η ίδια; Πώς ενώ υπογράφει δημόσιο κείμενο που καταγγέλλει ως παράνομες και αντιεκπαιδευτικές τις διαδικασίες, στέλνει νέα πρόσκληση που διευκολύνει να ξαναμπεί το θέμα και πιθανά με άλλη σύνθεση υπηρεσιακού συμβουλίου.

Δεδομένης της καταγγελίας και μη συμμετοχής των αιρετών μελών του ΠΥΣΠΕ.

Υπάρχει κάποιος από τα διορισμένα μέλη που προτίθεται να αλλάξει στάση και ενώ τοποθετήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση, τεκμηριώνοντας τον ανεφάρμοστο και αντιεκπαιδευτικό χαρακτήρα της διαδικασίας, ξαφνικά θα τη νομιμοποιήσει με τη συμμετοχή και ψήφο του;

Υπάρχει ενδεχομένως κάποιος/α από τη διοίκηση, από τα αναπληρωματικά μέλη ή το μέλος του ΠΥΣΠΕ που δεν εμφανίστηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση που αποφάσισε να κάνει τον/την πρόθυμο/η; Πώς νομιμοποιείται να αντιστρατευτεί σε μια τεκμηριωμένη ομόφωνη απόφαση του ΠΥΣΠΕ σύμφωνα με την οποία δεν μπορούν να γίνουν οι υπηρεσιακές μεταβολές αυτή τη χρονική στιγμή; Πώς θα αγνοήσει αποφάσεις-καταγγελίες Ομοσπονδίας και συλλόγων εκπαιδευτικών των οποίων είναι μέλος και καλύπτεται και συνδικαλιστικά να μη νομιμοποιήσει μια τέτοια διαδικασία;

Καλούμε όλα τα μέλη της διοίκηση που συμμετέχουν στο ΠΥΣΠΕ, να μη ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

Ο σύλλογος μας διακήρυξε από την πρώτη στιγμή ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να γίνει αυτό το αντιεκπαιδευτικό πραξικόπημα που θα φέρει νέες περικοπές και αρνητικά τετελεσμένα στη διαμόρφωση των τμημάτων και να στηθεί το νέο επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης με τη δήθεν κάλυψη όλων των κενών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που είναι στην Αθήνα, να έρθουν την Τρίτη 11/8 στις 11:00 στη Δν/ση Αν. Αττικής.
Καλούμε τους άλλους συλλόγους και τους αιρετούς να στηρίξουμε από κοινού το μπλοκάρισμα της συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ και να μην επιτρέψουμε με κάθε δυνατό τρόπο να προχωρήσει τις υπηρεσιακές μεταβολές πριν από την έναρξη των σχολείων.
Καλούμε τα μέλη της ΔΟΕ που είναι στην Αθήνα, να συμμετέχουν στην παράσταση του συλλόγου στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής.

Τώρα είναι η ώρα της πράξης και δε φτάνουν οι απλές καταγγελίες και η αποχή που θα διευκολύνει -αν υπάρξουν πρόθυμοι- να προχωρήσουν τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κατάπτυστης εγκυκλίου.

Να είμαστε όλοι -όσοι έχουμε τη δυνατότητα- εκεί!  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: