: Αρνούνται στις ΕΛΜΕ να δώσουν στοιχεία   για τα κενά , αρνούνται  ακόμη και  να δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης όλα τα κενά και αυτά στα οποία θα τοποθετηθούν αναπληρωτές, αναφέρει η Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση

Επί δύο συνεχόμενες μέρες( 23 και 24-8) ως Γ΄ΕΛΜΕ-Θ μαζί με εκπρόσωπους των Δ.Σ. των Α,  Δ, Ε ΕΛΜΕ-Θ προχωρήσαμε σε παραστάσεις  διαμαρτυρίας   στις ΔΔΕ Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης  ενάντια στις αδιαφανείς, fast track υπηρεσιακές μεταβολές της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής .

Στη συνάντηση με τις  Δ/ντριες  οι ΕΛΜΕ καταγγείλαμε την απαράδεκτη εγκύκλιο  του Υπουργείου Παιδείας για την ολοκλήρωση  όλων των υπηρεσιακών μεταβολών ως τις 25-8 και ζητήσαμε τη μη εφαρμογή της .Απαιτήσαμε  οι υπηρεσιακές μεταβολές να γίνουν  με ανοιχτά σχολεία, με βάση τις πάγιες θέσεις του κλάδου και με τήρηση κριτηρίων διαφάνειας και αντικειμενικότητας. Να ανακοινωθούν και δημοσιοποιηθούν όλα τα πραγματικά κενά, μετά από τον προσδιορισμό τους  από τους συλλόγους διδασκόντων και να γίνουν με διαδικασία αιτήσεων ,και για τις προσωρινές τοποθετήσεις  και για τους αναπληρωτές  .

Θέσαμε το θέμα της έγκρισης των ολιγομελών τμημάτων, ζητήσαμε να δοθούν στις ΕΛΜΕ στοιχεία για  το σύνολο των λεγόμενων ολιγομελών και απαιτήσαμε την έγκριση τους.

Καταγγείλαμε την προφορική οδηγία από το ΥΠΑΙΘ, με την οποία καλούνται οι διευθύνσεις εκπαίδευσης να δηλώσουν τα κενά σε παράλληλες στηρίξεις, ΕΒΠ και σχολικούς νοσηλευτές, ομαδοποιημένα και με τον όρο ο αριθμός τους να μην ξεπερνάει τους 2 συναδέλφους σε κάθε σχολική μονάδα! Πρόκειται για εξέλιξη που αν υλοποιηθεί θα φέρει βαρύ πλήγμα στις ανάγκες  των ίδιων των μαθητών και ταυτόχρονα στα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων.

Δηλώσαμε την αντίθεση μας σε τοποθετήσεις των αναπληρωτών μέσω ΟΠΣΥΔ με εν κρυπτώ διαδικασίες και χωρίς την τήρηση κριτηρίων και απαιτήσαμε τη δημοσιοποίηση όλων των κενών από τις Διευθύνσεις.

Παρά τα αιτήματα των σωματείων και του κλάδου, οι  διευθύντριες  Δυτικής και Ανατολικής Θες\νίκης ,με την επίκληση της υποχρέωσης εφαρμογής της εγκυκλίου, προχωρούν ταχύτατα αδιαφανείς  υπηρεσιακές μεταβολές, χωρίς να έχουν γίνει οι κατανομές μαθημάτων στα σχολεία, να έχουν ολοκληρωθεί εγγραφές και μετεγγραφές, ενώ εκκρεμεί η έγκριση των λεγόμενων ολιγομελών, η επιλογή της β΄ ξένης γλώσσας, η μείωση των μαθητών στα τμήματα που φοιτούν μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες κ.α.

Με πλήρη επίγνωση και παραδοχή από μέρους τους πως τα κενά δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά, χαρακτήρισαν και τοποθετούν υπεράριθμους. Η ΔΔΕ Δυτικής  έκανε προσωρινές τοποθετήσεις όλων , χωρίς κενά και αιτήσεις και η ΔΔΕ Ανατολικής  ανακοινοποιεί συνεχώς τα κενά και ,ενώ διατείνεται πως οι τοποθετήσεις- πλην των υπεράριθμων- είναι προσωρινές, καλεί και όσους ζητούν απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ να κάνουν αίτηση!

Αρνούνται στις ΕΛΜΕ να δώσουν στοιχεία   για τα κενά , αρνούνται  ακόμη και  να δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης όλα τα κενά και αυτά στα οποία θα τοποθετηθούν αναπληρωτές. Προτίθενται να εφαρμόσουν τις περικοπές προσλήψεων στην παράλληλη στήριξη είτε επικαλούμενες την εφαρμογή του νόμου ( ΔΔΕ Δυτικής Θες\νικης),είτε μιλώντας για κατάχρηση και υπερβολικό αριθμό προσλήψεων που καθιστά τον αριθμό των 2 προσλήψεων σε κάθε σχολική μονάδα, όριο αναφοράς, δηλώντας πως αν υπάρχει πραγματική ανάγκη σε προσωπικό, θα εξετάζεται( ΔΔΕ Ανατολική Θες\νικης)

Δε δίνουν στοιχεία ούτε για τα λεγόμενα ολιγομελή και, ενώ διατείνονται πως έκαναν θετικές εισηγήσεις για την έγκριση τους, η ΔΔΕ Ανατολικής Θες\νίκης δήλωσε κατηγορηματικά πως όσα δεν εγκριθούν από το υπουργείο δε θα αναλάβει την ευθύνη λειτουργίας τους !

Οι ΔΔΕ Θες\νίκης και τα  νόθα ΠΥΣΔΕ είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία νομιμοποίησης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και άμεση παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών .Την προωθούν  με ταχύ ρυθμό, εξυπηρετώντας  ταυτόχρονα και την επικοινωνιακή πολιτική του υπουργείου, που η κυβέρνηση επιδιώκει να επιβάλλει μετά την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής της για την πανδημία.

Η συρρίκνωση των κενών, η μείωση των προσλήψεων, οι περικοπές τμημάτων και θέσεων εκπαιδευτικών, οι παραβιάσεις των εργασιακών δικαιωμάτων μας , κρύβονται πίσω από τη ρητορεία και την επικοινωνιακή βιτρίνα για  να πειστεί η κοινωνία   πως στις 1-9  «όλα είναι έτοιμα  στα σχολεία και βαίνουν καλώς».

ΔΕ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.

Να σταματήσουμε τις αντιεκπαιδευτικές επιδιώξεις  υπουργείου και  διοίκησης  που  προσπαθούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα με τη μη  δημοσιοποίηση  όλων  των κενών. Επιχειρείται η διαμόρφωση τετελεσμένων -να μη δοθούν όλα τα κενά – με μια  διαδικασία σε βάρος νεοδιόριστων, αποσπασμένων  και αναπληρωτών, επιτείνοντας τα  προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και καταπατώντας τις αρχές της διαφάνειας και αντικειμενικότητας.

Παράλληλα  κατασκευάζουν  μέσω της συρρίκνωσης  των κενών την  «κανονικότητα» των λιγότερων δυνατών  προσλήψεων αναπληρωτών. Αυτό εξάλλου επιβεβαιώνουν  και οι πρόσφατες προσλήψεις αναπληρωτών, οι  μισές  σε σχέση με περσινές και αναντίστοιχες των πραγματικών αναγκών

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ