Επειδή ο αριθμός των που επιτρεπόταν να δηλώσουν ήταν μικρότερος από τα κενά που υπήρχαν και οι μετατεθέντες συνάδελφοι περισσότεροι από τα συνολικά κενά, με την «κατάλληλη» τροποποίηση θα υπερτερούσαν των άλλων συναδέλφων που δεν είχαν την «πληροφόρηση», αναφέρουν οι Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές Λάρισας.

Η ανακοίνωση:

Καταγγέλλουμε την προσωρινή Διευθύντρια και Πρόεδρο του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Λάρισας, που για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα (10) ημέρες αποφάσισε να δώσει παράταση μετά τη λήξη των προθεσμιών.

Την πρώτη φορά το έκανε με την τοποθέτηση των υπεραρίθμων, ενώ σήμερα το επανέλαβε για τους συναδέλφους που υπέβαλαν αίτηση για μετάθεση ή δήλωση για οριστική τοποθέτηση, καθώς και για εκείνους που μετατέθηκαν από άλλες περιοχές.

Με ένα mail στα σχολεία, 49 λεπτά μετά τη λήξη της προθεσμίας, ενημέρωνε τους ενδιαφερόμενους ότι είχαν δικαίωμα να υποβάλουν δήλωση προτίμησης μέχρις 11:00 π.μ.!!!

Ενώ δηλαδή η προθεσμία είχε λήξει στις 9:00 π.μ, δόθηκε παράταση μιας ώρας στις 9:49 π.μ!!!

Τι μεσολάβησε από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 9:49 π.μ.;

Γιατί δεν δόθηκε παράταση πριν λήξει η προθεσμία, αν υπήρχε λόγος;

Τι εξυπηρετούσε η συγκεκριμένη ενέργεια, αφού όλοι οι συνάδελφοι είχαν ήδη κάνει δήλωση τοποθέτησης;

Πόσοι συνάδελφοι έλαβαν τελικά γνώση της;

Το κρίσιμο όμως ερώτημα είναι, ποιοι συνάδελφοι έκαναν χρήση της «ύποπτης» παράτασης.

Θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι ο λόγος για τον οποίο δόθηκε είναι ότι, οι έχοντες πλέον «εσωτερική» πληροφόρηση για τις δηλώσεις τοποθέτησης συναδέλφων τους, (εφόσον το σύστημα έκλεισε 9:00 π.μ -9:49 π.μ, οι χειριστές του είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτές) μπορούσαν να τροποποιήσουν τις αρχικές τους δηλώσεις. Επειδή ο αριθμός των σχολικών μονάδων που επιτρεπόταν να δηλώσουν ήταν μικρότερος από τα κενά που υπήρχαν και οι μετατεθέντες συνάδελφοι περισσότεροι από τα συνολικά κενά, με την «κατάλληλη» τροποποίηση θα υπερτερούσαν των άλλων συναδέλφων που δεν είχαν την «πληροφόρηση».

Μήπως μπορεί ο Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας να το διερευνήσει ή θα πρέπει να επιληφθεί του θέματος ο αρμόδιος εισαγγελέας;

Υ.Γ.1 Υποστηρίζουμε τη σθεναρή στάση των συναδέλφων που διαμαρτυρήθηκαν προς τον Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας για την αυθαιρεσία της διοίκησης. Είμαστε βέβαιοι ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί, δικαιώνοντάς τους.

Υ.Γ.2 Η σημερινή συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Λάρισας που διακόπηκε στις 11 το βράδυ θα ολοκληρωθεί αύριο με τις τοποθετήσεις των ΠΕ02 , ΠΕ11 , ΠΕ81, ΠΕ82, ΠΕ83 και ΠΕ88 .