Σε ορισμένα (ελάχιστα) σχολεία παρατηρήθηκαν αυτές τις ημέρες απόπειρες πραγματοποίησης της Ειδικής Συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων για την εφαρμογή της ης σχολικής μονάδας, μέσω μάλιστα τηλεδιάσκεψης του Συλλόγου Διδασκόντων, αναφέρει η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Υπενθυμίζουμε την απόφαση του κλάδου ενάντια στην αντιεκπαιδευτική Αξιολόγηση και το κάλεσμα για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή, που έχει προκηρυχθεί. Προκαλεί, ωστόσο, ερωτηματικά η βιασύνη ορισμένων, να προωθήσουν την Αξιολόγηση, με κλειστά σχολεία (!) και μάλιστα με τηλεδιάσκεψη (ούτε καν το Υπουργείο δεν έχει στείλει, για την ώρα, τέτοια οδηγία)! Τη μάχη ενάντια στην αντιεκπαιδευτική Αξιολόγηση, ο κλάδος μας τη δίνει εδώ και σχεδόν 3 δεκαετίες.

Είναι απαράδεκτη κάθε ενέργεια που προσπαθεί να τη βάλει σε εφαρμογή άρον-άρον, εκμεταλλευόμενη τις συνθήκες της πανδημίας, το γεγονός ότι οι συνάδελφοι δεν είναι στα σχολεία. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε απόπειρα πραγματοποίησης της Ειδικής Συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης. Πολύ περισσότερο, που η μαζική συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή από το σύνολο των εκπαιδευτικών ενός σχολείου (ή της πλειοψηφίας) δίνει τη δυνατότητα μη σύγκλησης του Συλλόγου ή μη πραγματοποίησής του, λόγω μη απαρτίας (έχουν σταλεί αναλυτικές οδηγίες).

Καλούμε τους συναδέλφους να είναι σε εγρήγορση και να ενημερώνουν άμεσα την ΕΛΜΕ. Ήδη καταφτάνουν στην ΕΛΜΕ οι πρώτες αποφάσεις συμμετοχής σχολείων στην Απεργία-Αποχή! Ενωμένοι, μπορούμε να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη.