: Η αδυναμία της Διεύθυνσης Π.Ε. Ηλείας να ανταπεξέλθει στον ρόλο της βρίσκει υποστηρικτές ΚΑΙ τους δοτούς αιρετούς στο ΠΥΣΠΕ Ηλείας, οι οποίοι όχι μόνο δεν παραιτούνται, σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου, αλλά ταυτόχρονα νομιμοποιούν τις αποφάσεις με τη συμμετοχή και την υπογραφή τους στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας.

Η ανακοίνωση

Με τις ανακοινοποιήσεις της ΔΙΠΕ Ηλείας σχετικά με τους υπεράριθμους και νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς να συνεχίζονται με διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό, νέα προβλήματα ανακύπτουν όσο οι διαδικασίες υπηρεσιακών μεταβολών προχωρούν.

Για ακόμα μια φορά η Διεύθυνση Π.Ε. Ηλείας παρουσιάζεται κατώτερη των περιστάσεων αφού φαίνεται να αγνοεί βασικούς νόμους και Π.Δ. που διέπουν την ορθή διαχείριση των υπηρεσιακών μεταβολών, με συνέπεια ο πίνακας των λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών να έχει ανακοινοποιηθεί 3 φορές!!!

Επιπλέον, με την ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της, προκύπτουν συνδυασμοί – πακέτα σχολείων για τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, οι οποίοι δημιουργούν – και αναμένεται να δημιουργήσουν μεγαλύτερη – αναστάτωση, στις ίδιες τις σχολικές μονάδες (6/Θ και άνω Δ.Σ. και Νηπιαγωγεία), στους νεοδιόριστους και τους ήδη τοποθετημένους οργανικά εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το υποχρεωτικό διδακτικό τους ωράριο, χωρίς να υπολογιστεί καθόλου ο ανθρώπινος παράγοντας, η απόσταση από το σχολείο τοποθέτησής τους και ο μόνιμος τόπος κατοικίας τους.

Παράλληλα, οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που υπέβαλλαν αίτηση παραίτησης (συνταξιοδότησης) από την Υπηρεσία βρίσκονται, όπως εγγράφως μας γνωστοποίησαν, δέσμιοι «τεχνικού προβλήματος» της Διεύθυνσης Π.Ε. Ηλείας, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στον αέρα η διαδικασία συνταξιοδότησής τους και να είναι ορατός ο κίνδυνος να μην μπορέσουν να πάρουν ούτε έναντι της σύνταξής τους ή και να προκύψει γενικότερο πρόβλημα με τη συνολική διαδικασία απονομής της.

Η αδυναμία της Διεύθυνσης Π.Ε. Ηλείας να ανταπεξέλθει στον ρόλο της βρίσκει υποστηρικτές ΚΑΙ τους δοτούς αιρετούς στο ΠΥΣΠΕ Ηλείας, οι οποίοι όχι μόνο δεν παραιτούνται, σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου, αλλά ταυτόχρονα νομιμοποιούν τις αποφάσεις με τη συμμετοχή και την υπογραφή τους στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν αντιμετωπίσαμε την αδιαφάνεια και την έλλειψη ενημέρωσής μας και για τον λόγο αυτό, καλούμε:

  • τη Διεύθυνση Π.Ε. Ηλείας να προχωρήσει με διαφάνεια όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές, με δημοσιοποίηση στην επίσημη ιστοσελίδα της όλων των κενών και των μορίων των συναδέλφων εκπαιδευτικών, ώστε να ενημερωνόμαστε αναλυτικά για όσα μας αφορούν,
  • τους δοτούς αιρετούς να παραιτηθούν, ώστε να μη νομιμοποιήσουν τη διαδικασία, αναγνωρίζοντας ότι ΔΕΝ μας εκπροσωπούν νόμιμα,
  • τη Δ.Ο.Ε. να πάρει θέση για όλα τα αναφερόμενα ζητήματα και να παρέμβει άμεσα στο ΥΠΑΙΘ σχετικά.