Την Τρίτη 7/7 πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης στο Ηράκλειο παράσταση διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς με θέμα τον απαράδεκτο αποκλεισμό συναδέλφων αναπληρωτών από τους προσωρινούς πίνακες λόγω του παραβόλου των 3 ευρώ. Γίναμε στο ίδιο έργο θεατές γιατί ακριβώς όπως έγινε με τους πίνακες της Ειδική αγωγής και αυτή τη φορά, συνάδελφοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της ανεργίας λόγω τεχνικών προβλημάτων και λαθών του συστήματος. Η ευθύνη πέφτει στην κυβέρνηση που δε φρόντισε εγκαίρως να λύσει τα όποια προβλήματα του συστήματος.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση, είχαμε στείλει την πρόταση της «Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών Ωρομισθίων» για την παράσταση διαμαρτυρίας στο Δ.Σ. του συλλόγου μέρες πριν, σε συντονισμό και με αντίστοιχες κινητοποιήσεις στο υπουργείο αλλά και σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα, στην οποία δεν πήραμε απάντηση από ΚΑΜΙΑ παράταξη του Δ.Σ. Αντ’ αυτού, η πλειοψηφούσα παράταξη του Δ.Σ., Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών(ΕΚΕ) επέλεξε να βάλει συνέντευξη τύπου στα γραφεία του συλλόγου την ίδια ακριβώς μέρα και ώρα(!!!!), αποκλείοντας έτσι από αυτήν τους εκπροσώπους της Αγωνιστικής Συσπείρωσης που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην ΠΔΕ δίπλα στους συναδέλφους που αγωνίζονταν για το δικαίωμά τους στην εργασία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΚΕ δείχνει με τη στάση της πλήρη αδιαφορία για τους αγώνες και τις διαμαρτυρίες των συναδέλφων. Αντίστοιχο σκηνικό είχαμε και στην αρχή της σχολικής χρονιάς, όταν συνάδελφοι ειδικοτήτων βρίσκονταν στην Πρωτοβάθμια και διεκδικούσαν να τους δοθούν όλα τα κενά. Ενώ οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ βρεθήκαμε για άλλη μια φορά δίπλα στους συναδέλφους, ο πρόεδρος του σωματείου που ήταν μπροστά, αρνήθηκε να πάρει θέση και αρκέστηκε στο να μοιράζει τετραδιάκια στους συναδέλφους που εκείνη την ώρα διαμαρτύρονταν.

Η στάση των συναδέλφων της ΕΚΕ δεν είναι τυχαία. Δείχνει τι είδους σωματείο θέλουν. Ένα σωματείο παθητικό, που δε θα διεκδικεί. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι παρά τις δικές μας διαμαρτυρίες, είναι πολλές οι φορές που βγαίνουν αποφάσεις του Δ.Σ. χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιος διάλογος και χωρίς να έχουμε προλάβει να τοποθετηθούμε ως παράταξη ή να έχουμε ενημερωθεί γι΄αυτές.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για τις παρατάξεις αυτές γιατί πλέον υπάρχει πείρα. Η λύση δε βρίσκεται σ’ αυτές τις δυνάμεις που σαμποτάρουν με τη στάση τους κάθε προσπάθεια οργάνωσης του αγώνα.

Η λύση βρίσκεται στην οργανωμένη δράση μας μέσα από τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, την ενίσχυση των δυνάμεων της ΑΣΕ, που με τη στάση της στα σωματεία έχει δείξει ότι μπορεί να συμβάλει καθοριστικά ώστε να οργανωθεί η πάλη μας και να ενταθεί η αγωνιστική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.