Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ «ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ» .

Η ανακοίνωση:

Τις τελευταίες μέρες φαίνεται πως η είσοδος στα σχολεία της Λήμνου εν κρυπτώ, με σκυμμένο κεφάλι και «σαν τον κλέφτη», εξελίσσεται σε αγαπημένη συνήθεια των σχολικών Συμβούλων – Αξιολογητών, οι οποίοι, έχοντας ενημερωθεί για την σθεναρή αντίσταση των εκπαιδευτικών όλης της χώρας ενάντια στην εφαρμογή της πλέον αντιεπιστημονικής και αντιεκπαιδευτικής «αξιολόγησης», επιχειρούν να την υλοποιήσουν με κάθε τρόπο, επιστρατεύοντας κάθε δυνατό τέχνασμα.

Η αρχή έγινε με τον Σύμβουλο των Αγγλικών την προηγούμενη εβδομάδα, που αφού πρώτα μπήκε αχάραγα στο ΕΠΑΛ Μύρινας, πιο νωρίς κι από τον επιστάτη, ολοκλήρωσε την… «αξιολογητική» του δράση στο νησί με μια επίσκεψη αστραπή, υπό άκρα μυστικότητα, στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου. Ακολούθησε ο Σύμβουλος των Οικονομολόγων, που μας θύμισε τον διάσημο εκείνο αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Εδεσσαϊκός με τις παλινωδίες του: «Εγώ στην αρχή είχα πει ότι θα έρθω, αλλά μετά λόγω των όσων έγιναν ανακοίνωσα ότι δεν θα έρθω, γι’ αυτό και τελικά ήρθα!» Πράγματι, ο κύριος Σύμβουλος ήρθε τελικά στο ΕΠΑΛ Μύρινας χθες 3/5, χωρίς κανείς (ή… σχεδόν κανείς) να γνωρίζει τίποτα, μπήκε, «αξιολόγησε» και βγήκε στα κρυφά. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, επανήλθε σήμερα 4/5, μπαίνοντας στο σχολείο πριν από τις 7:30 το πρωί!!! Αλήθεια, ποιος άραγε να του άνοιξε εκείνη την ώρα; Επιπλέον, κάλεσε σε ενημερωτική συνάντηση τους συναδέλφους της ειδικότητάς του, οι οποίοι όμως είχαν προηγουμένως ενημερωθεί ότι η επίσκεψή του στο νησί, άρα και η σχετική συνάντηση, είχαν ακυρωθεί. Μάλιστα, επέλεξε η συνάντηση αυτή να γίνει από τις 13:30 ως τις 15:00, δηλαδή εκτός ωραρίου, κάτι όμως που δεν προβλέπεται, γι’ αυτό και οι συνάδελφοι είτε απείχαν, είτε αποχώρησαν με τη λήξη του ωραρίου.

Η κατάσταση θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάματα. Ξεκαθαρίζουμε σε όλους τους τόνους και προς πάσα κατεύθυνση ότι όποιοι, με τη στάση, τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, επιτρέπουν ή ακόμα χειρότερα ενορχηστρώνουν όλες αυτές τις… «καταδρομικές» επισκέψεις των αξιολογητών, στρώνοντας τον δρόμο για την εφαρμογή της αντιδραστικής, αντιεπιστημονικής και αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης και της κατηγοριοποίησης σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών, καθιστούν εαυτούς υπόλογους απέναντι στο σύνολο του κλάδου που με ενιαία στάση έχει ταχθεί ξεκάθαρα και ομόφωνα ενάντια στην επιβολή αυτής της καταστροφικής για την δημόσια εκπαίδευση πολιτικής.
Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, η «αξιολόγηση» εν κρυπτώ, η εκβιαστική «αξιολόγηση» που θέτει εργαζόμενους σε ομηρία, η «αξιολόγηση» κόντρα στη βούληση και στις θέσεις ενός ολόκληρου κλάδου δεν μπορεί παρά να είναι μια «αξιολόγηση» που ντρέπεται για τον εαυτό της, μια «αξιολόγηση» που έχει ήδη αποτύχει στα μάτια και στη συνείδηση όσων πραγματικά αγωνιούν και ενδιαφέρονται για την δημόσια εκπαίδευση. Άλλωστε οι εκπαιδευτικοί προσέρχονται στα Σχολεία με το κεφάλι ψηλά, ενώ οι αξιολογητές και οι παρατρεχάμενοί τους απ’ τα άγρια χαράματα, κρυφά και «σαν τους κλέφτες».

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου παραμένουμε συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας και, υλοποιώντας τις αποφάσεις τους, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ώσπου να γίνει πραγματικότητα για ΟΛΑ τα παιδιά το δημόσιο και δωρεάν σχολείο που ονειρευόμαστε και που δικαιούνται τα παιδιά μας! Ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης συνεχίζεται και θα τον κερδίσουμε!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση και οριστική μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων μας, που στην συντριπτική τους πλειονότητα είναι έμπειροι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι για πάρα πολλά συνεχόμενα χρόνια όργωναν την Ελλάδα ως αναπληρωτές, με τεράστιο προσωπικό, οικογενειακό και οικονομικό κόστος, έχοντας αξιολογηθεί πάμπολλες φορές από το ίδιο το Υπουργείο που τους προσλάμβανε επί τόσα συναπτά έτη, αλλά έρχεται τώρα να αμφισβητήσει την επάρκειά τους και να τους εκβιάσει χυδαία, απειλώντας τους με μη μονιμοποίηση και χρησιμοποιώντας τους ως “ομήρους” για την υλοποίηση των αντι-εκπαιδευτικών του σχεδίων.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους Συλλόγους των Διδασκόντων όλων των Σχολείων της περιοχής μας να απαιτούν από τις Δ/νσεις των Σχολείων τους να ενημερώνονται για τις επισκέψεις των Συμβούλων-Αξιολογητών και για τον ακριβή χρόνο που αυτές έχουν προγραμματιστεί.
ΚΑΛΟΥΜΕ τις Δ/νσεις των Σχολείων να ανταποκρίνονται σε αυτά τα αιτήματα. Οι Σύλλογοι των Διδασκόντων έχουν δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση, να είναι ενήμεροι για όλες τις διαδικασίες που αφορούν την λειτουργία του Σχολείου. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται αιφνιδιαστικές και απροειδοποίητες επισκέψεις συμβούλων στα Σχολεία, χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερωθεί ο Σύλλογος.
ΚΑΛΟΥΜΕ, τέλος, τους Σχολικούς Συμβούλους να σεβαστούν την πέρα από κάθε αμφισβήτηση ομόφωνα εκφρασμένη θέση του Κλάδου και να συστρατευτούν στον αγώνα για μη εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής «αξιολόγησης».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ