array(31) {
 ["_edit_lock"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(12) "1663918779:7"
 }
 ["_edit_last"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(1) "7"
 }
 ["_thumbnail_id"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(6) "569806"
 }
 ["onesignal_meta_box_present"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(1) "1"
 }
 ["onesignal_send_notification"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["onesignal_modify_title_and_content"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["onesignal_notification_custom_heading"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  NULL
 }
 ["onesignal_notification_custom_content"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  NULL
 }
 ["hefo_before"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(1) "0"
 }
 ["hefo_after"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(1) "0"
 }
 ["_yoast_wpseo_newssitemap-exclude"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(3) "off"
 }
 ["_yoast_wpseo_newssitemap-genre"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(6) "a:0:{}"
 }
 ["_yoast_wpseo_content_score"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(2) "30"
 }
 ["_yoast_wpseo_estimated-reading-time-minutes"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["author_name_apopsis"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_author_name_apopsis"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_602e5ea1ff50d"
 }
 ["protinomeno_arthro"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_protinomeno_arthro"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_6020eb6461762"
 }
 ["add_post_in_slide"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_add_post_in_slide"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_6020f9ae65c37"
 }
 ["add_post_in_roi"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_add_post_in_roi"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_60210261bb8b7"
 }
 ["add_post_diada"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_add_post_diada"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_60211cd0e950e"
 }
 ["add_post_diada_next"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_add_post_diada_next"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_60212afa891da"
 }
 ["followipaidia"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(681) "

Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !

" } ["_followipaidia"]=> array(1) { [0]=> string(19) "field_600159e389967" } ["timeless"]=> array(1) { [0]=> string(1) "0" } ["_timeless"]=> array(1) { [0]=> string(19) "field_6049d47b0fb99" } ["_yoast_wpseo_primary_category"]=> array(1) { [0]=> string(2) "60" } }

Ακολουθεί δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ στο ΔΣ της ΔΟΕ :

Εμείς με τον λαό για το δικαίωμα στη μόρφωση

και στο δωρεάν δημόσιο σχολείο

και το ΥΠΑΙΘ με τον αυταρχισμό και την καταστολή

για την κατεδάφισή του

· Να κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία το ΔΣ της ΔΟΕ για τη Δευτέρα 26/9 που εκδικάζεται η προσφυγή του ΥΠΑΙΘ ενάντια στην κηρυγμένη Απεργία Αποχή

· Να πραγματοποιηθούν πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

Σε μια ακόμα απόδειξη του πανικού που έχει καταβάλει την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, σήμερα Πέμπτη 22/9, έσυρε την κηρυγμένη Απεργία Αποχή της ΔΟΕ από τους νέους θεσμούς της ατομικής αξιολόγησης (μέντορες, ενδοσχολικούς συντονιστές κ.λπ.), στα δικαστήρια με στόχο να την κηρύξει παράνομη. Οι βεβαιότητες της κας Κεραμέως ότι θα βρει με άνεση πρόθυμους στα σχολεία να παίξουν τον ρόλο του επιθεωρητή, βεβαιότητα που είχε εκφράσει στη συνάντηση με το ΔΣ της ΔΟΕ, κατέρρευσαν πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις. Η εκπαιδευτική κοινότητα γύρισε περιφρονητικά την πλάτη στους θεσμούς αυτούς που καταστρέφουν το δημόσιο σχολείο, τη δημοκρατική του λειτουργία, τον σύλλογο διδασκόντων και κυρίως εμπεδώνουν κλίμα φόβου και υποταγής στις αντιεκπαιδευτικές επιδιώξεις κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ.

Γι’ αυτό λίγες μέρες πριν λήξει η προθεσμία ορισμού τους στις σχολικές μονάδες, η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, μην έχοντας να επιδείξει στοιχεία συναίνεσης των εκπαιδευτικών, βλέποντας το κύμα συμμετοχής στην απεργία αποχή να διευρύνεται και να γιγαντώνεται στην Α’ βάθμια και να επεκτείνεται σε πολλές ΕΛΜΕ στη Β’ βάθμια, επέλεξε τον μόνο δρόμο που ακολουθεί εδώ και τρία χρόνια. Τον αυταρχισμό, την καταστολή, τον ολοκληρωτισμό. Για μια ακόμα φορά έσυρε την απεργία στα δικαστήρια ακολουθώντας τα βήματα όλων των υπουργών που βρέθηκαν αντιμέτωποι με απεργίες επικίνδυνες κι ενοχλητικές, όπως στης COSCO, της Μαλαματίνα, της ΠΕΝΕΝ, των συγκοινωνιών και δεκάδες άλλες καθημερινά που βγαίνουν παράνομες με το πλαίσιο του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη.

Το ΥΠΑΙΘ έστειλε εξώδικο στις 22/9 στις 11:30μμ με εκδίκαση στις 13:00 της ίδιας μέρας. Το δικαστήριο δέχτηκε το αίτημα της ΔΟΕ για αναβολή και καθόρισε νέα δικάσιμο για τη Δευτέρα 26/9 στις 13:15

Είναι σαφές ότι η αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ είναι απολύτως απονομιμοποιημένες στη συνείδηση των εκπαιδευτικών, οι απειλές και οι εκβιασμοί που εξαπολύει εδώ και ένα χρόνο δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα, το εκπαιδευτικό κίνημα αντιστέκεται στη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

Να σηκώσουμε το γάντι

Την ώρα που μας καλούν να «προσαρμοστούμε» στη διάλυση της ζωής μας, σε μια περίοδο ακρίβειας, ενεργειακής κρίσης, καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων, αυταρχισμού και καταστολής, τους απαντάμε:

Δε θα γίνουμε γρανάζι στα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια! Με πανεκπαιδευτικό-πανεργατικό αγώνα θα δώσουμε τη μάχη για ειρήνη, ψωμί, δουλειά, δικαιώματα και αξιοπρεπή ζωή για όλους/όλες! Εμείς θα συνεχίσουμε όσες αυταρχικές αποφάσεις και απαγορεύσεις κι αν μεθοδεύσουν τα κυβερνητικά επιτελεία!

Ως Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις καταθέσαμε στο ΔΣ της ΔΟΕ πρόταση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας απέναντι στον ολοκληρωτισμό του ΥΠΑΙΘ για τη Δευτέρα 26/9. Θεωρούμε ότι προτάσεις στάσεων εργασίας και μάλιστα περιορισμένων τοπικά (πχ Παναττική στάση) υποτιμούν το εύρος της επίθεσης, την ανάγκη καθολικής πανεκπαιδευτικής απάντησης και δε συμβάλλουν στην αναγκαία αντεπίθεση του κινήματος. Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία να πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 26/9 πανεκπαιδευτικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ σε άμεση συνεδρίαση παίρνοντας όλα τα οργανωτικά μέτρα και την κήρυξη ανυποχώρητου νικηφόρου αγώνα με αντίστοιχη απάντηση σε περιεχόμενο και αγωνιστικούς σταθμούς.

Υπενθυμίζουμε ότι η Απεργία αποχή της ΔΟΕ είναι σε πλήρη ισχύ. Δεν συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία. Υπογράφουμε ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ τη δήλωση Απεργίας-Αποχής της ΔΟΕ από την ατομική αξιολόγηση.

Οι εκπαιδευτικοί της τάξης κρατάμε όρθιο το δημόσιο σχολείο όλα αυτά τα χρόνια, εν μέσω μνημονίων, φτώχειας, πανδημίας, καταστροφών. Η απάντηση στα προβλήματα από την Κεραμέως και την κυβέρνηση της ΝΔ είναι ο αυταρχισμός, οι προσφυγές στα δικαστήρια και οι εκβιασμοί!

Απέναντι στο σχολείο της αγοράς, της ταξικής επιλογής και του ανταγωνισμού, της αξιολογικής ιεραρχίας και των ατομικών «λύσεων», αγωνιζόμαστε για παιδαγωγική Ελευθερία στη τάξη και στην πράξη για Δημοκρατία στο σχολείο ενάντια στην αξιολόγηση και διάλυσή του.

Καλούμε σε μαζική συσπείρωση όλους τους συναδέλφους/ισσες, γονείς, μαθητές, φοιτητικούς συλλόγους στη μάχη αυτή.

Με πανεκπαιδευτικό-πανεργατικό αγώνα στην εκπαίδευση και την κοινωνία.

Για να μπορέσουμε να ανασάνουμε!

Η αξιολόγηση – διάλυση του δημόσιου σχολείου

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕ!

Συνεχίζουμε αποφασιστικά και αταλάντευτα μέχρι τη νίκη!