Τρομοκρατία και εκφοβισμό χαρακτηρίζει το Δ.Σ, του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ, τις συλλήψεις που έγιναν στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Κυβέρνηση και αστυνομία, αφού πρώτα “έπνιξαν” με χημικά χιλιάδες μαθητές που βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας στις 9 Οκτώβρη, αφού επιχείρησαν χωρίς  επιτυχία να εμποδίσουν τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών στο συλλαλητήριο της 15ης Οκτωβρίου κάνοντας σωματικούς ελέγχους σε κάθε διαδηλωτή που προσέγγιζε τη συγκέντρωση, συνέχισαν τον αντιδημοκρατικό τους κατήφορο και την επιχείρηση τρομοκρατίας,  με τη σύλληψη και κράτηση μαθητών στη ΓΑΔΑ για πέντε μέρες,   γιατί έκαναν το “έγκλημα” να διεκδικήσουν μαζί με χιλιάδες άλλους συμμαθητές τους, γονείς  και  εκπαιδευτικούς,  15 παιδιά ανά τάξη, μέτρα υγιεινής, επιπλέον  εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες στα σχολεία τους   .

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή στους μαθητές και  καταγγέλλει την επιχείρηση εκφοβισμού, το όργιο τρομοκρατίας και την απόπειρα κατασυκοφάντησης του μαθητικού κινήματος που επιχειρεί η κυβέρνηση, συλλαμβάνοντας  παιδιά 14-15 χρόνων και στέλνοντάς τα στα δικαστήρια με τη διαδικασία του αυτόφωρου για να σταματήσουν να αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους.

Οι μαθητές είναι ήδη νικητές, μας έχουν δείξει με τη στάση τους τον δρόμο του αγώνα, μας έδειξαν ότι δεν τρομοκρατούνται, ξέρουν πως συλλογικά θα νικήσουν. Τα αιτήματά τους που είναι αιτήματα σύσσωμου του λαϊκού κόσμου.