Μια ημέρα πριν την έναρξη των στα σχολεία της χώρας το αιφνιδιαστικά ανακοινώνει ότι η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά. Πρέπει δηλ. οι γονείς να μπουν στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και να κάνουν αίτημα στο νηπιαγωγείο, μετά να μπει το και να αποδεχθεί το αίτημα, έτσι ώστε οι γονείς να πάρουν μήνυμα στο κινητό τους και να πάνε στο νηπιαγωγείο να ολοκληρώσουν την εγγραφή. Συνάδελφοι καταγγέλλουν ότι:

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάρου-Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»

· Η του Υπουργείου σέρνεται και ούτε στο Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση.

· Όταν καταφέρουν να έχουν πρόσβαση δεν μπορούν να αποστείλουν κανένα μήνυμα.

· Δεν υπάρχουν οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας από τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς, οι οποίες φτάνουν με καθυστέρηση δύο ημερών στα σχολεία.

· Την πρώτη μέρα των εγγραφών δεν λειτουργεί καθόλου η πλατφόρμα με αποτέλεσμα καμία εγγραφή να μην έχει γίνει.

· Αποτελεί απορίας άξιο γιατί να γίνεται αυτή η διαδικασία με τόση προχειρότητα εν μέσω πανδημίας όταν ο γονέας αναγκαστικά κάποια δικαιολογητικά υποχρεούται να τα προσκομίσει στο σχολείο.(Ολοήμερο)

Οι εκπαιδευτικοί με κάθε μέσο προσπαθούν να δώσουν οδηγίες στους γονείς και να τους κατευθύνουν, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία των εγγραφών με επιτυχία. Ωστόσο δε γίνεται να μην σκεφτούμε τα εξής:

· Η πανδημία θα φύγει, η τηλεργασία όμως θα μείνει για να δεχθούν πλήγμα τα εργασιακά δικαιώματα. Η δουλειά από το σπίτι σημαίνει επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών.

· Επιθυμία της κυβέρνησης είναι να δείξει και να αποδείξει ότι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση πάει καλά, έτσι δεν διστάζει να ταλαιπωρήσει γονείς και νηπιαγωγούς.

· Αποτελεί μεγάλο φόβο των νηπιαγωγών ότι ενδεχομένως να δημιουργηθούν λιγότερα Ολοήμερα κυρίως τμήματα, αφού οι γονείς κάνουν τη δήλωση ηλεκτρονικά και δεν περνάει από το μυαλό τους η συγκεκριμένη ρύθμιση της αίτησης.

Δίνουμε τη μάχη με όσα μέσα διαθέτουμε

καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει θέση άμεσα για το συγκεκριμένο ζήτημα και το Υπουργείο να σταματήσει να εμπαίζει γονείς και εκπαιδευτικούς ότι τάχα κόπτεται για την ασφάλειά τους.