Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα-Καισαριανής ενημερώνει πως όσοι υπηρέτησαν φέτος την πρώτη τους τοποθέτηση και στη συνέχεια πήραν οργανική, έχουν δικαίωμα να ζητήσουν εντός ΠΥΣΠΕ για τη 2η χρονιά.

Η ανακοίνωση

Μετά από ερώτημα στην Α΄ Διεύθυνση ΠΕ  Αθήνας, μας επιβεβαίωσαν ότι όσοι νεοδιόριστοι υπηρέτησαν φέτος την πρώτη τους τοποθέτηση και στη συνέχεια πήραν οργανική, έχουν δικαίωμα να ζητήσουν απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ για τη 2η χρονιά και δικαίωμα αίτησης μετάθεσης μετά το τέλος της διετίας, γιατί θεωρείται ότι υπηρέτησαν την οργανική τους με την τοποθέτηση της 1ης χρονιάς.

Δικαίωμα απόσπασης τη δεύτερη χρονιά και στη συνέχεια μετάθεσης δεν έχουν όσοι για κάποιο λόγο δεν υπηρέτησαν την αρχική τους τοποθέτηση.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι νεοδιόριστοι συνάδελφοι πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις μπορούν τη δεύτερη χρονιά να κάνουν αίτηση απόσπασης στις ημερομηνίες που θα οριστούν από τη Διεύθυνση για την υποβολή αιτήσεων για αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ, χωρίς να είναι υποχρεωτικό να μείνουν στο που πήραν οργανική.

Σε κάθε περίπτωση ζητάμε να σταματήσει η μεγάλη αφαίμαξη των νεοδιόριστων συναδέλφων μας και να αρθεί τώρα η υποχρεωτική διετής παραμονή στην περιοχή του τόπου . Οι συνάδελφοί μας έχουν υπηρετήσει για πολλά χρόνια σε μεγάλες αποστάσεις από τα σπίτια τους με οικονομικό, οικογενειακό, προσωπικό κόστος και έχουν στηρίξει τα σχολεία, πολλά δε στηρίζονται μόνο σε αυτούς. Άρα πρέπει να πάψει η περιπλάνησή τους και να τους επιτραπεί και στους παρόντες νεοδιόριστους και να επιτρέπεται γενικά σε όλους στο μέλλον να κάνουν αίτηση απόσπασης ή και μετάθεσης μετά τον πρώτο χρόνο υπηρέτησης στον τόπο διορισμού. Εννοείται ότι σε κάθε περίπτωση απαιτούμε να παρθούν μέτρα στήριξης όλων των συναδέλφων που υπηρετούν μακριά από τα σπίτια τους (μεταφορά, διαμονή, διατροφή…).