Εκπαιδευτικοί ΔΙΕΚ: «Ανοίξτε το μητρώο για εγγραφές»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/02/2021 - 17:32 | Author: Newsroom Ipaidia

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, εν μέσω περιόδου Ανεργίας, κρατά κλειστό για νέες Εγγραφές Μελών ή επικαιροποίηση στοιχείων ήδη Ενταγμένων Μελών, αναφέρει το Σωματείο Εκπαιδευτών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Η ανακοίνωση:

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, εν μέσω περιόδου Ανεργίας, κρατά κλειστό για νέες Εγγραφές Μελών ή επικαιροποίηση στοιχείων ήδη Ενταγμένων Μελών, το Μητρώο Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης , παρά το γεγονός ότι ο Κανονισμός Διαχείρισης του Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης των Ι.Ε.Κ. (ΦΕΚ Β, αρ. φύλλου 3393/13-08-2020), που η τωρινή ς και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως αποφάσισε, προβλέπει ένα ανοικτό Μητρώο.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 2 του προαναφερόμενου Κανονισμού αναφέρεται:

«Χρόνος υποβολής αιτήσεων για εγγραφή στο μητρώο

Δικαίωμα υποβολής αίτησης και εγγραφής στο Μητρώο έχουν όλοι όσοι προβλέπονται από την παρ. 3 του άρθρου 55 του ν. 4692/2020 (Α΄111). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση εγγραφής τους στο μητρώο οποιαδήποτε χρονική στιγμή, εκτός από την περίοδο από την έκδοση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απασχόλησή τους ως εκπαιδευτές έως και 15 ημέρες μετά την έναρξη εκάστου εξαμήνου του έτους κατάρτισης. Για την εγγραφή δεν καθορίζονται ελάχιστα προαπαιτούμενα τυπικά προσόντα, αρκεί η συμπλήρωση των υποχρεωτικών πεδίων της φόρμας εισαγωγής στοιχείων.

Κατά την πρώτη εφαρμογή του Μητρώου, η πρόσκληση εγγραφής σε αυτό θα καθορίζει το χρονικό διάστημα εντός του οποίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής και οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια

Επομένως, σύμφωνα με τα ανωτέρω, μετά την πρώτη εφαρμογή του Μητρώου που έγινε με τις Εγγραφές Εκπαιδευτών και την υποβολή αιτήσεων για το Χειμερινό Εξάμηνο 2020-2021, το Μητρώο 15 μέρες μετά την έναρξη του Εξαμήνου θα έπρεπε να ήταν ανοιχτό για όποιον Εκπαιδευτή ήθελε να εγγραφεί σε αυτό. Αντί τούτου όμως, με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία άνοιξε το Μητρώο για υποβολή Αιτήσεων ένταξης νέων Μελών ή επικαιροποίησης/διόρθωσης/τροποποίησης ενταγμένων Μελών από 20 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 13:00 έως και 30 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 13:00, δηλαδή μόνο για 10 μέρες!!

Χωρίς εμφανή λόγο και παρά τα όσα προβλέπει ο Κανονισμός, το Μητρώο παραμένει κλειστό και φημολογείται ότι θα ανοίξει για λίγες μέρες πάλι και μόνο για δήλωση μαθημάτων για το Εαρινό Εξάμηνο 2021.

Αιτούμαστε το άνοιγμα του Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης των Ι.Ε.Κ. για εγγραφές νέων Μελών και επικαιροποίηση στοιχείων των παλαιοτέρων Μελών πριν την έναρξη του Εαρινού Εξαμήνου 2021.

Δώστε την ευκαιρία σε Άνεργους Συναδέλφους να εγγραφούν στο Μητρώο όπως έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα.

Για ποιο λόγο κ. Γραμματέα κρατάτε κλειστό το Μητρώο όλο αυτό το διάστημα;

Προτίθεστε να τηρήσετε την Υπουργική Απόφαση του Κανονισμού Διαχείρισης του Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης των Ι.Ε.Κ. και να κρατήσετε ανοικτό το Μητρώο από εδώ και πέρα ή θα το ανοίγετε αιφνιδιαστικά για 10 μέρες και θα το ξανακλείνετε όπως κάνετε μέχρι τώρα παραβαίνοντας την Υπουργική Απόφαση;

Για την προβληματική δημιουργία και εφαρμογή του συγκεκριμένου Μητρώου θα επανέλθουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όλα τα Δίκαια αιτήματα των Συναδέλφων και ιδιαίτερα των πλέον αδύναμων κοινωνικών ομάδων όπως οι Άνεργοι Συνάδελφοι. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: