Αναλυτικά η ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη – Τη βούληση της κυβέρνησης για νόμο και τάξη στο δημόσιο πανεπιστήμιο εξέφρασε για άλλη μια φορά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, μετά την εκκένωση της κατάληψης σε χώρο του ΕΜΠ μετά από 20 χρόνια.

«Οι χώροι του δημοσίου πανεπιστημίου πρέπει να διατίθενται για διδασκαλία και έρευνα και όχι να αποτελούν ορμητήρια ομάδων του περιθωρίου, που ασκούνται στη βία, εντός και εκτός των πανεπιστημίων μας» τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Οικονόμου.

«Η πολιτική βούληση και η κοινωνική απαίτηση για νόμο και τάξη στο δημόσιο πανεπιστήμιο είναι ισχυρές και πιο επίκαιρες από ποτέ, στο πλαίσιο ενίσχυσης και ισχυροποίησης των πανεπιστημίων μας στο διεθνή ανταγωνισμό», κατέληξε.

Αναλυτικά η ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη

«Χώρος του ΕΜΠ, ο οποίος ήταν κατειλημμένος και είχε περιέλθει σε αυτή την κατάσταση, εκκενώθηκε και παραδόθηκε μετά περίπου 20 χρόνια στον Κοσμήτορα της Σχολής.

Οι χώροι του δημοσίου πανεπιστημίου πρέπει να διατίθενται για διδασκαλία και έρευνα και όχι να αποτελούν ορμητήρια ομάδων του περιθωρίου, που ασκούνται στη βία, εντός και εκτός των πανεπιστημίων μας.

Η πολιτική βούληση και η κοινωνική απαίτηση για νόμο και τάξη στο δημόσιο πανεπιστήμιο είναι ισχυρές και πιο επίκαιρες από ποτέ, στο πλαίσιο ενίσχυσης και ισχυροποίησης των πανεπιστημίων μας στο διεθνή ανταγωνισμό».

Νωρίς το πρωί η επιχείρηση της Αστυνομίας

Νωρίς το πρωί έγινε επιχείρηση από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εντός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πολυτεχνειούπολη πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εκκένωσαν κατειλημμένο χώρο στη Σχολή Χημικών Μηχανικών.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ