– 13 μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης κατήγγειλαν  ότι έπεσαν θύματα από καθηγητές τους, προσκάλεσαν την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το GRTimes, oι μαθήτριες καταγγέλλουν δύο καθηγητές, που τις παρενοχλούσαν κατ’ εξακολούθηση, ενώ το σχολείο τελεί υπό κατάληψη για τον συγκεκριμένο λόγο από την περασμένη Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου.

Στο προαύλιο του σχολείου έχει αναρτηθεί πανό συμπαράστασης στις μαθήτριες, ενώ στην πόρτα εισόδου του σχολείου έχει τοποθετηθεί χαρτόνι στο οποίο έχουν κολληθεί χαρτάκια με χυδαίες εκφράσεις που φέρεται να είπαν οι καθηγητές προς τις καταγγέλλουσες.

Καθηγητής ζήτησε μετάθεση μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός αναμένεται να επισκεφτούν σήμερα το 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο καθηγητές που κατηγορούνται από τα παιδιά, βρίσκονται σε άδεια και όχι – τουλάχιστον για την ώρα – σε διαθεσιμότητα, ενώ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής του 3ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής που καταγγέλλεται από μαθήτριες, του ζήτησε τηλεφωνικά να πάρει μετάθεση σε άλλο .

Σημειώνεται από την Τετάρτη τελεί υπό κατάληψη όλο το σχολικό συγκρότημα, ενώ οι μαθητές έχουν αναρτήσει τις καταγγελίες τους, γραμμένες σε χαρτί, στην είσοδο του σχολείου.