«Είμαστε τυχεροί που δεν έχουμε θρηνήσει κάποιο μαθητή ακόμα, κλείστε τώρα τα ειδικά σχολεία!»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/11/2020 - 14:10 | Author: Newsroom Ipaidia

Πέρασε μία εβδομάδα που σχεδόν όλα  τα σχολεία είναι κλειστά και οι περισσότεροι  μαθητές είναι ασφαλείς στο σπίτι τους . Τα μοναδικά σχολεία που είναι ανοιχτά είναι της Ειδικής Αγωγής.

του Σεραφείμ ( Μάκη ) Λάππα - Σχολικός Νοσηλευτής – ΠΕ25

Το περίεργο είναι πως η πολιτεία δεν έχει πάρει κανένα επιπλέον μέτρο για τα ΣΜΕΑΕ τα οποία υπολειτουργούν με τα περισσότερα να μην έχουν επαρκή αριθμό εκπαιδευτικών, ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού  καθώς έχουν πάρει άδειες ειδικού σκοπού .

Ακόμα παρατηρούμε πως 1 στα 8 ειδικά σχολεία είτε είχε κλείσει λόγω κρούσματος covid19 και έχει ανοίξει τώρα είτε είναι κλειστό τώρα .

Είμαστε σε μία κρίσιμη στιγμή όπου η πανδημία είναι στο αποκορύφωμά της , τα νοσοκομεία στην Κεντρική Μακεδονία είναι σχεδόν γεμάτα , στη Λάρισα το ίδιο και η Αττική αυτήν την στιγμή έχει φτάσει στο 80% πληρότητα .

Παρατηρούμε ότι πολλοί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό παρόλο που εφαρμόζουν όλα τα μέτρα έχουν κολλήσει και οι ίδιοι κορονοϊό και τα ειδικά σχολεία είναι ανοιχτά με τα παιδιά  να είναι όλα στις ομάδες αυξημένου κινδύνου. Τι πρέπει να γίνει; Να θρηνήσουμε κάποιο μαθητή  για να γίνει αντιληπτό ότι πρέπει να κλείσουν τα ειδικά σχολεία έστω και για 1 εβδομάδα μέχρι να περάσει το “peak” της πανδημίας στην χώρα μας;

Το να κλείσουν για 1 εβδομάδα τα Ειδικά Σχολεία και να ανοίξουν με επιπλέον μέτρα και προσωπικό νομίζω είναι αυτονόητο  και επιβεβλημένο για την δημόσια υγεία όλων μας.

Καλύτερα να κλείσουν Τώρα πριν είναι πολύ αργά .  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: