Εγκύκλιος αναπληρωτών 2014 2015 Νομοθετικές ρυθμίσεις Πότε αναμένονται

Αυτή την εβδομάδα προβλέπεται να κατατεθεί η ρύθμιση για την επιπλέον μοριοδότηση των ακριτικών περιοχών σε ό,τι αφορά στην πρόσληψη αναπληρωτών ,καθώς και η ρύθμιση για το 10% πρόσληψης ατόμων με αναπηρία από τους πίνακες Γενικής Αγωγής.

Για τις προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή δεν θα κατατεθεί τροπολογία, αλλά θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση ,σύμφωνα με το Ν4186/13,που προβλέπει ότι οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή γίνονται όπως στη Γενική.

Οπότε η έκδοση των εγκυκλίων, για τις προσλήψεις αναπληρωτών 2014 2015 μετατίθεται για μετά την ψήφιση των ρυθμίσεων.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί η ρύθμιση για την εντοπιότητα όπως δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του. Συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι «για να είμαστε συνεπείς, θα καταθέσουμε μέσα στην εβδομάδα σχέδιο νόμου, που θα μοριοδοτεί την επιλογή να διδάξει ένας εκπαιδευτικός σε δυσπρόσιτα μέρη των ορεινών όγκων και της νησιωτικής Ελλάδας».

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στη λειτουργία των σχολείων δηλώνοντας ότι «η ομαλή λειτουργία στο σύνολο της επικράτειας θα γίνει σε δύο “κύματα”. Πρώτα με την έναρξη της χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου, όπου και θα διαπιστώσουμε τα κενά της τελευταίας στιγμής (πχ εκπαιδευτικούς που δεν εμφανίστηκαν στις θέσεις τους) και ύστερα, αρχές Οκτωβρίου, με την κάλυψη και των κενών αυτών».