Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι – Οι καταγγελίες που λαμβάνει καθημερινά το είναι πρωτόγνωρες. Μάλιστα, πολλοί γονείς αναφέρουν που θα κινηθούν νομικά διότι, όπως αναφέρουν, αμφισβητούν τη διαφάνεια της διαδικασίας.

Το iPaidia.gr κοινοποιεί τις ΝΕΕΣ καταγγελίες που έχει λάβει  για τα , , παρακάτω:

«Καλησπέρα διαβάζοντας τα άρθρα σας για τα voucher για τους παιδικούς σταθμούς πήρα το θάρρος να σας στείλω γιατί αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα ότι δεν υπάρχει αίτηση επικοινώνησα μαζί τους έστειλα email αλλά καμία απάντηση… ευχαριστώ »

«ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΣΕ ΚΔΑΠ-ΕΕΤΑΑ

Αφου για δεύτερη συνεχόμενη χρονια απορρίφθηκαν τα παιδιά μου από την ΕΕΤΑΑ για την χορήγηση voucher σε ΚΔΑΠ μίλησα σήμερα τηλεφωνικα μαζι τους.Μου είπαν λοιπόν ότι από πέρσι εκτός από τα γενικά μόρια (που αναρτώνται) υπάρχει κ η κατάταξη σε κάτω από τα όρια της φτώχιας ή επάνω.Το όριο της φτώχιας αποφασίζεται σε 6900€ + 30% για τον σύζυγό + 30% για κάθε παιδί(βέβαια άλλος υπάλληλος μου είπε 6300+30 για σύζυγο + 25% για κάθε παιδί).Αφού λοιπόν καταταξουν όλες τις δηλώσεις σε πάνω ή κάτω από το όριο της φτώχιας ξεκινούν πρώτα με τα κάτω.Εξαντληθηκαν τα κονδύλια κ δεν έφτασαν στις δηλώσεις που ήταν επάνω από το όριο της φτώχιας.Ομως,ακόμα κ σ αυτές που είναι κάτω από το όριο της φτώχιας υπάρχει κ μια δεύτερη “κρυφή” μοριοδοτηση με βάση την οποία τελικά επιλέγονται οι αιτήσεις.Ανακεφαλαιωτικα λοιπόν,έχουμε μια γενική μοριοδοτηση που αναρτάται, μια κατάταξη με βάση το όριο της φτώχιας (που δεν αναρτάται) και μια άλλη κρυφή μοριοδοτηση που επίσης δεν αναρτάται.Εγω τους είπα ότι αμφισβητώ την διαφάνεια της διαδικασίας και θα κινηθώ νομικά.Μαλιστα όταν ζήτησα να μου δώσουν γραπτά το νόμο με βάση τον οποίο ακολουθείται ο παραπάνω τρόπος επιλογής (επειδή φώναζα) μου έκλεισε το τηλέφωνο. Όπως καταλαβαίνετε η διαδικασία “μπάζει” από παντού.Στη συνέχεια πηρα στο Υπουργείο Εσωτερικών γιατί είδα ότι η ΕΕΤΑΑ υπάγεται εκεί,αλλά δεν ειχαν ιδέα τι τους λέω..Κ με συνέδεσαν με κάποιον ο οποίος ποτέ δεν σήκωσε το τηλέφωνο.

Σας παρακαλώ. για τη δημοσίευση έτσι ώστε να μπορέσουμε γονείς που έχουμε αδικηθεί από την αδιαφανή αξιολόγηση της ΕΕΤΑΑ να διεκδικήσουμε τις θέσεις που μας αναλογούν σε ΚΔΑΠ.Αν μπορείτε κ εσείς να μάς κατευθύνετε κάπως..
Τα στοιχεία μου είναι στη διάθεση σας αν μου ζητηθούν.
Σας ευχαριστω»

«Καλημέρα σας.
Παίρνω κι εγώ το θάρρος με τη σειρά μου να καταγγειλω τα αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ για τους Παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ. Είμαι τριτεκνη μητέρα, άνεργη και έκανα αίτηση για 3 η χρονιά. Η κόρη μου είναι γεννημένη το 2012, και ακολουθούν ακόμα 2 παιδιά , το 2020 και το 2022. Τα μικρά μας πήραν voucher για τον Παιδικό (ευτυχώς) με 123 μόρια. Με τα ίδια ακριβώς μόρια η μεγάλη μου δεν πήρε voucher για ΚΔΑΠ. Την ίδια στιγμή, με λιγότερα μόρια έχουν εγκριθεί αλλά voucher. Ο Φάκελος είναι σταθερά πλήρης και εγκρινομαστε από τα προσωρινά. Στα οριστικά πάντα εκτός.
Έχω ήδη αποτανθει στην ΕεΤΑΑ, έχω από πέρυσι στείλει μήνυμα και στο συνήγορο του Πολίτη αλλά άκρη δε βγάλαμε. Φέτος, παλι τα ίδια!
Τίθεται ξεκάθαρα ζήτημα αμφισβήτησης της αξιοπιστίας!
Το θέμα είναι, αν μπορούμε να κάνουμε κάτι και τι είναι αυτό, προκειμένου να εξαλειφθουν τέτοια φαινόμενα και να μπορούμε να έχουμε ίση μεταχείριση και δικαιώματα με όλους. »

«Καλημέρα σας σχετικά με τα αποτελέσματα των καδπ θα ήθελα να σας πως ενώ είχαμε πλήρης φάκελος.στα οριστικά αποτελέσματα μείναμε εκτός λόγο χαμηλής μοριοδοτησης και το ερώτημα μου είναι πως ένας τριτεκνος με άνεργη σύζυγος 74 μήνες με αναπηρία 74% ΚΕΠΑ του συζύγου με ετήσιο εισόδημα περίπου 13.000 € είναι δυνατόν με αυτά τα κριτήρια να μείνω εκτός θα ήθελα να αναδειχθεί το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει και με άλλους γονείς που είναι σοκαρισμένοι από τα αποτελέσματα στην δικιά μας δομή η υπεύθυνη μας είπε ότι το 70% των παιδιών είναι εκτός φέτος»

«Καλημέρα σας.
Παίρνω κι εγώ το θάρρος με τη σειρά μου να καταγγειλω τα αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ για τους Παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ. Είμαι τριτεκνη μητέρα, άνεργη και έκανα αίτηση για 3 η χρονιά. Η κόρη μου είναι γεννημένη το 2012, και ακολουθούν ακόμα 2 παιδιά , το 2020 και το 2022. Τα μικρά μας πήραν voucher για τον Παιδικό (ευτυχώς) με 123 μόρια. Με τα ίδια ακριβώς μόρια η μεγάλη μου δεν πήρε voucher για ΚΔΑΠ. Την ίδια στιγμή, με λιγότερα μόρια έχουν εγκριθεί αλλά vouvher. Ο Φάκελος είναι σταθερά πλήρης και εγκρινομαστε από τα προσωρινά. Στα οριστικά πάντα εκτός.
Έχω ήδη αποτανθει στην ΕεΤΑΑ, έχω από πέρυσι στείλει μήνυμα και στο συνήγορο του Πολίτη αλλά άκρη δε βγάλαμε. Φέτος, παλι τα ίδια!
Τίθεται ξεκάθαρα ζήτημα αμφισβήτησης της αξιοπιστίας!
Το θέμα είναι, αν μπορούμε να κάνουμε κάτι και τι είναι αυτό, προκειμένου να εξαλειφθουν τέτοια φαινόμενα και να μπορούμε να έχουμε ίση μεταχείριση και δικαιώματα με όλους. »