Διορισμοί εκπαιδευτικών: Πότε αναμένεται η προκήρυξη στη Γενική

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Πότε αναμένεται η προκήρυξη στη Γενική

| Χρονοδιάγραμμα για κατάρτιση αναπληρωτών, και (Γενική Εκπαίδευση)

Μετά από επικοινωνία που είχε σήμερα η με το υπουργείο μεταφέρει προς ενημέρωση των συναδέλφων τα ακόλουθα:

1. Αναφορικά με το αν και πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία για τις προσλήψεις αναπληρωτών του επόμενου σχολ. έτους (υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα χρόνια το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου ενεργοποιούταν η πλατφόρμα στο ), μας γνωστοποιήθηκε ότι η διαδικασία αυτή από φέτος είναι άμεσα συνδεδεμένη με την υλοποίηση του ν.4589/2019, δηλαδή με την κατάρτιση νέων πινάκων.

2. Ο προγραμματισμός του Υπουργείου παραμένει ως είχε, δηλαδή κατάρτιση και ανακοίνωση των πινάκων από τους οποίους θα προσληφθούν οι αναπληρωτές του σχολ. έτους 2019-2020 και θα διοριστούν (Σεπτέμβριος 2020) μόνιμοι εκπαιδευτικοί στην γενική αγωγή. Για τον σκοπό αυτό μόλις ολοκληρωθεί η τρέχουσα προκήρυξη για την ειδική, το υπουργείο θα προχωρήσει στην έκδοση της προκήρυξης στην γενική.

3. Καλούνται συνεπώς οι συνάδελφοι να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου.

4. Σε ερώτησή μας αν θα προλάβουν να ολοκληρωθούν τα ανωτέρω πήραμε την απάντηση ότι θα ολοκληρωθούν καθώς πρέπει να εφαρμοστεί το νέο σύστημα.

Ως ΠΕΑΔ έχουμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας για τα χρονοδιαγράμματα δεδομένου του όγκου των διαδικασιών που πρέπει να υλοποιηθούν.

Σε κάθε περίπτωση καλούμε το Υπουργείο σεβόμενο την αγωνία τους να ενημερώσει αναλυτικά τους χιλιάδες συναδέλφους για την πορεία υλοποίησης του 4589/2019.

Η ΠΕΑΔ θα επανέλθει με επικαιροποιημένη ανακοίνωση όταν θα έχει εξασφαλίσει εγκυρότερη ενημέρωση όπως αναφέρει η ίδια στην ανακοίνωσή της

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Ξεκίνησε η υποβολή δικαιολογητικών

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Τι πρέπει να ξέρετε για πρόσκληση, δικαιολογητικά, προθεσμίες – Οδηγός

Διορισμοί εκπαιδευτικών  αιτήσεις: Τα 7 βήματα που πρέπει να κάνετε

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !