Το πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας για στελέχωση των σχολείων με μόνιμο προσωπικό είναι πλέον πιο επίκαιρο από ποτέ, αναφέρει η ανακοίνωση του .

Η ανακοίνωση

Παρά τους που πραγματοποιήθηκαν τα δύο τελευταία έτη, τα κενά στην εκπαίδευση παραμένουν υψηλά λόγω των αθρόων συνταξιοδοτήσεων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως, για να λειτουργήσουν τα τη φετινή σχολική χρονιά, χρειάστηκαν περίπου 43.000 αναπληρωτές. Όπως γίνεται αντιληπτό, οι συχνές αλλαγές στο εκπαιδευτικό προσωπικό επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων αλλά και τις ζωές μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ως ΠΑΣΑΔ κάναμε ένα κύκλο επαφών με πολιτικούς και θεσμικούς φορείς προσπαθώντας μεταξύ άλλων θεμάτων να αναδείξουμε και το συγκεκριμένο ζήτημα.

Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε πως, τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αναγνώρισαν την ανάγκη να φύγουμε από την στρεβλή εφαρμογή του θεσμού του αναπληρωτή και να στηριχτούν τα σχολεία με μόνιμο προσωπικό, ώστε να περάσουμε σε μια κανονικότητα μόνιμων διορισμών σε ετήσια βάση.

Συλλήβδην ο πολιτικός κόσμος της χώρας ζητά να δοθεί προτεραιότητα στον τομέα της παιδείας.

Με βάση το υπόμνημα το οποίο στείλαμε στο υπουργείο παιδείας 8/3/2022 και κοινοποιήσαμε σε όλους τους βουλευτές έγιναν συνολικά 7 ερωτήσεις και 10 αναφορές στη βουλή. Το γεγονός ότι οι ερωτήσεις προέρχονται και από τα 6 κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου καταδεικνύουν και το διακομματικό ενδιαφέρον για το ζήτημα.

ΠΑΣΑΔ

**Παραθέτουμε τους συνδέσμους των ερωτήσεων/ αναφορών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την ανάγκη διορισμών στην εκπαίδευση.

Αναφορά του Βουλευτή Γεώργιου Καρασμάνη (ΝΔ):

Αναφορά του βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ):

Αναφορά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ (Καταθέτοντες βουλευτές: Δελής Ιωάννης, Κανέλλη Λιάνα, Καραθανασόπουλος Νικόλαος, Κομνηνάκα Μαρία, Λαμπρούλης Γεώργιος, Μαρίνος Γεώργιος, Παπαναστάσης Νικόλαος, Συντυχάκης Μανώλης):

Ερώτηση της Βουλευτού Μαρίας Απατζίδη (ΜέΡΑ25):

Ερώτηση της Βουλευτού Σοφίας- Χάιδως Ασημακοπούλου (Ελληνική Λύση):

Αναφορά των τομεαρχών Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλαου Φίλη και Μερόπης Τζούφη:

Αναφορά της Βουλευτού Άννας Βαγενά-Κηλαηδόνη (ΣΥΡΙΖΑ):

Αναφορά του Βουλευτή Γεώργιου Λογιάδη (Μέρα25):

Ερώτηση της Βουλευτού Φωτεινής Μπακαδήμα (ΜέΡΑ25):

Αναφορά του Βουλευτή Γεώργιου Καρασμάνη (ΝΔ):

Αναφορά του Βουλευτή Ιωάννη Ραγκούση (ΣΥΡΙΖΑ):

Αναφορά της Βουλευτού Αικατερίνης Παπανάτσιου (ΣΥΡΙΖΑ):

Ερώτηση της Βουλευτού Αγγελικής Αδαμοπούλου (Ανεξάρτητοι):

Ερώτηση του Βουλευτή Κωνσταντίνου Μπούμπα (Ελληνική Λύση):

Αναφορά του Βουλευτή Βασίλειου Βασιλειάδη (ΝΔ):

Ερώτηση 46 Βουλευτών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ:

Ερώτηση της τομεάρχου  Παιδείας του ΚΙΝΑΛ Κεφαλίδου Χαράς