Διορισμοί εκπαιδευτικών: Έρχονται οι πίνακες

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Έρχονται οι πίνακες

: Όπως όλα δείχνουν σε τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκονται οι πίνακες διορισμών – Σύμφωνα με τον αιρετό κ. Φασφαλή, μετά από τη συνάντηση της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προκύπτουν τα εξής:

Πρώτον , οι αναμένονται εντός του Ιουνίου , επιβεβαιώνοντας έτσι το iPaidia.gr που πρώτο είχε γράψει ότι αναμένονται εκείνη την περίοδο . Δεύτερον, σχετικά με την κατανομή ανα κλάδο δεν έχει αποφασιστεί κάτι ακόμα.

Υπενθυμίζουμε ότι το iPaidia.gr είχε γράψει πρώτο ότι εντός  του Ιουνίου αναμένεται να «τρέξουν» οι διαδικασίες για τις δηλώσεις αναπληρωτών αλλά και τους μόνιμους διορισμούς .

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του iPaidia.gr , κλειστά κρατάει το Υπουργείο Παιδείας τα χαρτιά του για την κατανομή των θέσεων αλλά και τον συνολικό αριθμός των διορισμών για το έτος 2021-2022.

Μέσα στον Ιούνιο,  αναμένεται να εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες του από τους οποίους θα στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό τα σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου προβλέπει 10.500 μόνιμους διορισμούς σε βάθος διετίας, οι οποίοι θα μοιραστούν κατά προσέγγιση σε 5.250 ανά έτος σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Μετά και από τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στη κατάρτιση των πινάκων, από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως προέκυψε μετά τη συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο τομεάρχης Παιδείας και πρώην υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης πρότεινε να γίνουν οι μόνιμοι διορισμοί μαζικά την επόμενη σχολική χρονιά, δηλαδή και οι 10.500.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iPaidia.gr πρόκειται για μία σκέψη που συζητείται έντονα και από την πολιτική ηγεσία, εδώ και αρκετό καιρό και εξετάζεται το γεγονός αν οι συνθήκες θα επιτρέψουν μία τέτοια ενέργεια.

Άγνωστος παράγοντας η κατανομή στους διορισμούς

Οι μόνιμοι διορισμοί στην Εκπαίδευση, μετά από περισσότερα από 10 χρόνια, ικανοποιεί ένα ποσοστό εκπαιδευτικών, που για χρόνια καλύπτουν ως αναπληρωτές πάγια κενά στην Εκπαίδευση, όμως σε καμία περίπτωση δεν «κλείνουν» τις τρύπες από τις ελλείψεις στις σχολικές τάξεις.

Οι αριθμοί από τις φετινές προσλήψεις αναπληρωτών είναι αμείλικτοι για τις ανάγκες που υπάρχουν στα σχολεία, με πάνω από 40.000 εκπαιδευτικούς να προσλαμβάνονται φέτος.

Η ΟΛΜΕ έχει προτείνει την κατανομή κατά 50% σε κάθε βαθμίδα, όμως κάποιοι εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας επιμένουν σε μεγαλύτερο ποσοστό για Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, καθώς όπως σημειώνουν, ο αριθμός των κενών σε αυτά είναι πολύ μεγαλύτερος.

Από την πλευρά της πρωτοβάθμιας, οι ανάγκες είναι αυξημένες, την ίδια ώρα που οι συνταξιοδοτήσεις έχουν εκτοξευτεί ενώ παράλληλα θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

Στην δευτεροβάθμια, καταγράφονται αντίστοιχα πολλά κενά ακόμα και σε βασικές ειδικότητες όπως φιλόλογοι, μαθηματικοί και βιολόγοι που διδάσκουν μεταξύ άλλων και πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθημάτα.

 

Σχολεία-self test: «Οι 600 ασυμπτωματικοί θα μπορούσαν να είχαν δώσει μέχρι και 12.000 κρούσματα»

Εμβολιασμοί: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς

Johnson-Johnson: Καθυστέρηση των εμβολίων στην Ευρώπη μετά την διακοπή στις ΗΠΑ

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !