: Μετά από δέκα και πλέον χρόνια αδιοριστίας, το προηγούμενο καλοκαίρι αποδεχτήκαμε τον πολυπόθητο διορισμό, αναφέρει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

H ανακοίνωση

Μετά από δέκα και πλέον χρόνια αδιοριστίας, το προηγούμενο καλοκαίρι αποδεχτήκαμε τον πολυπόθητο . Ήδη τα χρόνια της κρίσης υπηρετήσαμε με ευσυνειδησία σε όλες τις σχολικές μονάδες της επικρατείας, επανδρώνοντας μέχρι και το τελευταίο δυσπρόσιτο σχολείο τόσο στην ηπειρωτική, όσο και στη νησιωτική Ελλάδα.

Για να υπηρετήσουμε τις ανάγκες της πολιτείας, τις περισσότερες φορές αναγκαστήκαμε να αναλάβουμε ένα δυσανάλογο οικονομικό και ψυχολογικό κόστος, αποχωριζόμενοι την οικογένεια μας και τον τόπο συμφερόντων μας.

Αυτή τη διαδικασία κληθήκαμε λόγω του διορισμού μας να επαναλάβουμε, υπηρετώντας την οργανική μας θέση για δύο χρόνια.

Με γνώμονα τα τεράστια οργανικά κενά που υπάρχουν στην επικράτεια συντάξαμε μια επιστολή, με την οποία ζητάμε από το τη μείωση της υπηρέτησης της οργανικής θέσης από τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς από δύο (2) χρόνια σε έναν (1) χρόνο.

Αίτημα που δεν δημιουργεί πρόβλημα στην στελέχωση των σχολείων και ούτε γεννά κάποια αυξημένη δαπάνη από πλευράς πολιτείας, αντίθετα θα λειτουργήσει ανταποδοτικά αποκαθιστώντας την ανάγκη τους για αξιοπρεπή διαβίωση.

Το δίκαιο αυτό αίτημα προσυπογράφουν καθημερινά εκατοντάδες νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί (2100 και πλέον) αλλά και 40 σωματεία ( ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ και επιστημονικοί σύλλογοι).

Σας παραθέτουμε το link https://forms.gle/tjXoauQngfke5Lct9 στο οποίο μπορείτε να υπογράψετε, στηρίζοντας με την υπογραφή σας το δίκαιο αίτημά μας, καθώς και το link μιας ομάδας στο fb «μειωση οργανικης» https://www.facebook.com/groups/528260911717382 από όπου μπορείτε να ενημερώνεστε.

Με την υπογραφή σας βοηθάτε την φωνή μας να ακουστεί πιο δυνατά.

Ομάδα Πρωτοβουλίας Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών