Διορισμοί εκπαιδευτικών: Ακόμα και μετά τους Οριστικούς Πίνακες ΑΣΕΠ οι διορισμοί στην Ειδική

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/04/2019 - 16:35 | Author: Newsroom Ipaidia

| Μετά από προγραμματισμένη σημερινή μας συνάντηση με τον Διευθυντή και Εκπαίδευσης(Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας Π. Κασσιανό σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Των Δ. Παπαευθυμίου, Προρέδρου Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α – Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια, Αιρετών Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π
Δείτε τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα για την Παιδεία και τα νέα της επικαιρότητας στο ipaideia.gr

Επέκταση καθηκόντων Ε.Ε.Π. σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε.

Βρισκόμαστε σε διαδικασία διόρθωσης του Φ.Ε.Κ. Β 1088/02-04-2019, της Υ.Α. της Υφ. Παιδείας Μ. Τζούφη, με την οποία τροποποιήθηκε η παρ. 2 του κεφαλαίου Β’ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΜΕΑ, της Υ.Α. 27922/Γ6/8-3-2007 (Β’ 449).Συγκεκριμένα με την παραπάνω Υπουργική Απόφαση αφαιρέθηκε από τα Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. η αρμοδιότητα της πρότασης για επέκταση καθηκόντων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) σε συστεγαζόμενες ή γειτονικές Σ.Μ.Ε.Α.Ε..

Με τη διόρθωση, η επέκταση της άσκησης των καθηκόντων θα γίνεται με Απόφαση του/ της Περιφερειακού Διευθυντή/ντριας Εκπαίδευσης, ύστερα από σχετική εισήγηση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης και πρόταση του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π..

Η νέα Υ.Α. για τα καθηκοντολόγια εκπαιδευτικών και Ε.Ε.Π. στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε..

Η εν λόγω τροποποίηση της 27922/Γ6/8-3-2007 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 449/τ.Β’/2007), σκοπό είχε, κατά το Υπουργείο Παιδείας, την εναρμόνιση της με τα νέα δεδομένα από τη στιγμή που δεν υπάρχουν πια Σχολικοί Σύμβουλοι και ΚΕ.Δ.Δ.Υ./ΚΔ.Α.Υ.Σε μεταγενέστερο χρόνο θα υπάρξει αναθεώρηση και εκσυγχρονισμός του καθηκοντολογίου των εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε., στα Τμήματα Ενταξης, στην Παράλληλη Στήριξη και στην παροχή Διδασκαλίας στο σπίτι.

Προτυποποίηση διαδικασιών Κ.Ε.Σ.Υ..

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς θα συσταθούν Ομάδες Εργασίας σχετικά με την προτυποποίηση της διαδικασίας και της ανάπτυξη Πρωτοκόλλων στη λειτουργία των Κ.Ε.Σ.Υ..

Θα δημιουργηθούν Εργαλεία Αξιολόγησης κατά τάξη για τους Εκπαιδευτικούς των Κ.Ε.Σ.Υ. και θα επιλεγούν Αξιολογητικά Εργαλεία για τις υπόλοιπες 4 ειδικότητες Ε.Ε.Π., εκτός Ψυχολόγων(ΠΕ23), των Κ.Ε.Σ.Υ..

Να υπενθυμίσουμε πως προγραμματίζεται επιμόρφωση των Ψυχολόγων(ΠΕ23) των Κ.Ε.Σ.Υ., αναφορικά με τα Αξιολογικά Εργαλεία που χρησιμοποιούν – WISC(Wechsler Intelligence Scale for Children Fifth Edition), WPPSI(Wechsler Preschool and Primary Scale of Intelligence) και WAIS (Wechler Adult Intelligence Scale).

Όσον αφορά στις υπόλοιπες 4 ειδικότητες Ε.Ε.Π.:

Κοινωνικούς Λειτουργούς(ΠΕ30)

Λογοθεραπευτές(ΠΕ21)

Φυσικοθεραπευτές(ΠΕ28)

Εργοθεραπευτές(ΠΕ29)

η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. θα καλέσει τους συναδέλφους να καταθέσουν προτάσεις αναφορικά με τη βέλτιστη επιλογή Αξιολογικών Εργαλείων για κάθε ειδικότητα, τις οποίες θα προωθήσει στο Υπουργείο.

Δείτε τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα για την Παιδεία και τα νέα της επικαιρότητας στο ipaideia.gr

Μεταθέσεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.

Οι του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το 2019 θα διενεργηθούν μετά το Πάσχα.  

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση(Κ.Υ.Α.) που αφορά στη σύσταση νέων Οργανικών Θέσεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε., έχει υπογραφεί από τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και αναμένεται να υπογραφεί και από τους Υπουργούς Οικονομικών και Διοικ. Ανασυγκρότησης.

Μετά τις υπογραφές πρέπει να πάρει Φ.Ε.Κ. η Κ.Υ.Α. και αμέσως μετά να υπογραφεί από τον Υπουργό Παιδείας η κατανομή των θέσεων.   Ακολούθως θα εκδοθεί, μετά το Πάσχα, η Εγκύκλιος των Μεταθέσεων 2019 για το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., όπου θα κοινοποιηθούν και οι νέες Οργανικές θέσεις προς κάλυψη.

Μετατάξεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π..

Όσον αφορά στο θέμα των Μετατάξεων του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. αναμένεται να υπάρξει διευκρινιστική Εγκύκλιος το Υπ. Παιδείας, η οποία θα ξεκαθαρίζει τα ασαφή σημεία των σχετικών διατάξεων.

Υπηρεσιακοί Φάκελοι εργαζομένων σε Κ.Ε.Σ.Υ.

Οι συνάδελφοι των Κ.Ε.Σ.Υ. των οποίων οι Υπηρεσιακοί Φάκελοι μεταφέρθηκαν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.), όπως ο σχετικός νόμος προβλέπει, καλό θα ήταν να μεριμνήσουν για την πληρότητα του περιεχομένου τους, αν και δεν ευθύνονται αυτοί γι αυτό.

Μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή: Πότε αναμένεται η προκήρυξη του ΑΣΕΠ

Μόνιμοι διορισμοί: Απειλούνται από τις εκλογές του Μαΐου;

Loading...
  • europalso   ideascentral