Δημόσια ΙΕΚ: Δίκαια τα τα αιτήματα των σπουδαστών σε όλη τη χώρα για ολοκληρωμένες σπουδές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/12/2020 - 20:50 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 18/12/2020 - 20:55

Την Τετάρτη 16/12 με πρωτοβουλία του Δ.Σ. της ΣΥΣΔΙΕΚ Αττικής πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τηλεδιάσκεψη σε πανελλαδικό επίπεδο. Συμμετείχαν εκλεγμένοι στα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Σπουδαστών της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, μέλη Επιτροπών Αγώνα από τα ΙΕΚ της Αττικής και της Κρήτης, αλλά και άλλοι σπουδαστές από την Αττική, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, ακόμη και την Σάμο!

Το ΔΣ του ΣΥΣΔΙΕΚ Αττικής ευχαριστεί και χαιρετίζει τους δεκάδες συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έλαβαν μέρος στην τηλεδιάσκεψη και συνέβαλλαν καθοριστικά μεταφέροντας την πείρα και την γνώμη τους.

Την πλούσια συζήτηση απασχόλησαν το νομοσχέδιο υποβάθμισης των σπουδών μας που η κυβέρνηση έχει φέρει στη Βουλή, οι απαράδεκτοι όροι της απλήρωτης πρακτικής, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις σπουδές μας είτε όταν τα ΙΕΚ ήταν ανοιχτά, είτε τώρα στην περίοδο της τηλεκπαίδευσης. Ακόμα, αναδείχθηκε το πόσο δίκαια είναι τα αιτήματα των σπουδαστών σε όλη τη χώρα για ολοκληρωμένες σπουδές πάνω στην ειδικότητα, με βιβλία, σύγχρονα εργαστήρια και πρακτική με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Δεν σταματάμε εδώ!

Η Πανελλαδική Τηλεδιάσκεψη ήταν ένα σημαντικό βήμα στην ενημέρωση, τη συζήτηση και το συντονισμό της δράσης των σπουδαστών.

Συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα με διαδικτυακές συσκέψεις ανά ΙΕΚ, ανά Τμήμα, με σκοπό περισσότεροι περισσότεροι συνάδελφοι και συναδέλφισσες να μεταφέρουν την προσωπική τους πείρα, να συζητήσουμε συλλογικά και να φτάσουν σε όλους τους συναδέλφους τα δίκαια αιτήματά μας που απαντούν στις ανησυχίες μας, αλλά και να δυναμώσουν οι Σύλλογοί μας, να συγκροτηθούν περισσότερες επιτροπές αγώνα στα Δ.ΙΕΚ!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στην επόμενη πανελλαδική τηλεδιάσκεψη το επόμενο διάστημα!  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: