Διεθνής αναγνώριση έργου για τον Καθηγητή του ΠΚ Μίνω Γαροφαλάκη

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/06/2015 - 14:09 | Author: Newsroom Ipaidia

Τεράστια απήχηση και αναγνώριση του έργου του πέτυχε ο Καθηγητής της Σχολής Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Μίνως Γαροφαλάκης.

Σύμφωνα με το Google Scholar οι διεθνείς αναφορές στο έργο του ξεπέρασαν τις 10.000, στοιχείο που αποδεικνύει την τεράστια απήχηση που έχει η επιστημονική δουλειά του κ. Γαροφαλάκη και επιβεβαιώνει το επίπεδο της αριστείας για την οποία εργάζονται άοκνα οι καθηγητές, οι φοιτητές, και το προσωπικό της Σχολής ΗΜΜΥ.

Ο κ. Μίνως Γαροφαλάκης είναι Καθηγητής στο Τμήμα ΗΜΜΥ και Διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Συστημάτων Λογισμικού και Δικτυακών Εφαρμογών (softNet). Νωρίτερα, είχε εργασθεί σαν Κύριος Ερευνητής Επιστήμων στην Ομάδα Κοινοτικών Συστημάτων της Yahoo! Research στην Santa Clara, California (2007-2008) και σαν Adjunct Αναπληρωτής Καθηγητής της Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της California, Berkeley (2006-2008).

Επίσης, εργάστηκε σαν Ανώτερος Ερευνητής στην Intel Research Berkeley (2005-2007), και σαν Μέλος Τεχνικού Προσωπικού στα Bell Laboratories (1998-2005).

Απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison το 1998. Είναι Associate Editor για τα περιοδικά ACM Transactions on Database Systems (ACM TODS) και IEEE Transactions on Knowledge and Data Engineering (IEEE TKDE), καθώς και μέλος του Editorial Board για το περιοδικό Foundations and Trends in Databases.

Πρόσφατα διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Προγράμματος για το διεθνές συνέδριο VLDB’2007 στην Βιέννη και συμπλήρωσε μία διετή θητεία σαν Associate Editor του IEEE Data Engineering Bulletin (2004-2006).

Έχει επανειλημμένα διατελέσει μέλος της επιτροπής προγράμματος για όλα τα μεγάλα συνέδρια διαχείρισης δεδομένων, όπως ACM SIGMOD, VLDB, ACM PODS, IEEE ICDE, και ACM SIGKDD. Είναι μέλος της ACM, της IEEE, και της IEEE Computer Society.

Είναι κάτοχος πτυχίου Πτυχίο Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, Πολυτεχνείο Πατρών, με μεταπτυχιακές σπουδές και Διδακτωρικό δίπλωμα στην Επιστήμη Υπολογιστών του University of Wisconsin-Madison των ΗΠΑ.

neatv.gr

Loading...


  • europalso   ideascentral