Λάρισα  – Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία έχει αναλάβει το 3ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης το οποίο εφαρμόζει τα «διαλείμματα μετά μουσικής»… που «στολίζονται» με νότες από το πεντάγραμμο της κλασικής μουσικής.

Σύμφωνα με το onlarisa, η διευθύντρια του 3ου Δημοτικού και καθηγήτρια γυμναστικής κα Ελένη Δημητρίου μιλώντας για την πρωτοβουλία του σχολείου, ανέφερε ότι ήδη τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η μουσική βοηθάει τους μαθητές στη διαμόρφωση ήρεμου κλίματος στο διάλειμμα, ενώ παράλληλα δίνει γνώσεις σχετικά με τη μουσική. Ξεκινήσαμε παίζοντας Χατζιδάκι και κάποια ορχηστρικά του Χατζιδάκι. Στην πορεία προσθέσαμε Μότσαρτ και Βιβάλντι. Προσπαθούμε να συνδυάζουμε τη μουσική με τα αφιερώματα που αναλαμβάνει να κάνει η μουσικός του σχολείου. Πέρα από τους μαθητές βοηθάει και τους εκπαιδευτικούς ακόμη και τους περιοίκους. Λειτουργεί και ως μετρό πρόληψης της ενδοσχολικής βίας. Σύμφωνα με έρευνες, όπου υπάρχει κλασική μουσική και ευχάριστο κλίμα οι μαθητές δεν εκδηλώνουν τόσο επιθετικές συμπεριφορές».

Σύμφωνα με την ίδια, τα παιδιά έχουν μάθει πολλά νέα τραγούδια ενώ επόμενος στόχος του σχολείου είναι η απόκτηση κουδουνιού με ήχους επίσης κλασικής μουσικής.