Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης () Αγίου Δημητρίου διακρίθηκε ως ένα από τα κορυφαία σχολεία επαγγελματικής εκπαίδευσης της Ευρώπης, κάνοντας πράξη την έννοια της συμπερίληψης και της ισότιμης συμμετοχής.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας:

Τον πρώην Διευθυντή του σχολείου κο Σπύρο Κονταράκη,
τον νυν Διευθυντή κο Σωτήρη Ρημπάπη,
την συντονίστρια των προγραμμάτων επιχειρηματικότητας κα Έφη Χρυσού,
την Κοινωνική Λειτουργό και Πρόεδρο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ κα Γεωργία Μπουλμέτη,
τους συνεργαζόμενους εκπαιδευτικούς και
τους μαθητές.
Ακολουθεί η Ανακοίνωση του Junior Achievement Greece
Eίμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Αγίου Δημητρίου κατέκτησε κορυφαία Ευρωπαϊκή διάκριση και θα βραβευθεί από το JA Europe ως «Επιχειρηματικό Σχολείο 2022» της Ευρώπης στην κατηγορία των Επαγγελματικών Γυμνασίων/Λυκείων!

H σπουδαία αυτή διάκριση κατακτήθηκε μετά από την πολύ επιτυχημένη συμμετοχή του σχολείου στο πρόγραμμα/διαγωνισμό «Εικονική Επιχείρηση».

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου είναι ένα Δημόσιο Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για μαθητές με αναπηρίες.

Το σχολείο προωθεί την επιχειρηματική εκπαίδευση προετοιμάζοντας τους μαθητές να ενταχθούν στον μελλοντικό τους χώρο εργασίας.

Τα τελευταία 6 χρόνια αναπτύσσονται στο σχολείο προγράμματα μαθητικής επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με το JA Greece με σημαντικές διακρίσεις και έχει καταφέρει να μετατρέψει ένα πρόγραμμα εικονικής επιχείρησης σε Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση όπου απασχολούνται οι απόφοιτοι των ειδικών σχολείων. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης των τελειόφοιτων μαθητών, το σχολείο οργανώνει εκπαιδεύσεις στις mini school startups που λειτουργούν εντός του σχολείου όπως η καφετέρια για το προσωπικό και το EEEEK Catering που συνεισφέρει και στην εστίαση αστέγων σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίου Δημητρίου.

Μέσα από τις βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, το σχολείο στοχεύει στην προώθηση ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση και την απασχόληση και στη δημιουργία ισχυρών δεσμών με την τοπική και ευρύτερη κοινότητα.

Πολλά συγχαρητήρια τον πρώην διευθυντή του σχολείου κ. Σπύρο Κονταράκη, τον νυν Διευθυντή Σωτήρη Ρημπάπη, την συντονίστρια των προγραμμάτων επιχειρηματικότητας Έφη Χρυσού, την κοινωνική λειτουργό Γεωργία Μπουλμέτη, τους συνεργαζόμενους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία!

Η απονομή του βραβείου στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Δημητρίου και των άλλων 34 σχολείων που διακρίθηκαν από όλη την Ευρώπη, θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουλίου 2022 στην Εσθονία στο πλαίσιο του μεγαλύτερου Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικότητας της Ευρώπης GEN-E στο οποίο θα βραβευθούν και οι νικητές των διαγωνισμών «Εικονικής Επιχείρησης» και JA Start Up 2022.

Πολλά μπράβο και πάλι και ανυπομονούμε για την τελετή της βράβευσης τον Ιούλιο!

 

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ