Δεν θα υπάρξουν φαινόμενα αναπάντητων ερωτήσεων στη Βουλή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/06/2014 - 23:08 | Author: Newsroom Ipaidia

Ο νέος υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος δεσμεύτηκε σήμερα στο κοινοβούλιο ότι δεν θα ξαναγίνουν και δεν θα ξαναϋπάρξουν ως φαινόμενα, να γίνονται ερωτήσεις για θέματα παιδείας στη Βουλή και αυτές να παραμένουν αναπάντητες.

«Αυτά που ζήσαμε τα πρώτα δύο χρόνια αυτής της Περιόδου της Βουλής, δηλαδή να γίνονται ερωτήσεις και να μην συζητούνται, γιατί δεν προσέρχονταν ούτε οι υπουργοί ούτε οι υφυπουργοί, σε ό,τι αφορά το υπουργείο Παιδείας δεν θα ξαναγίνουν και δεν θα ξαναϋπάρξουν ως φαινόμενα», είπε χαρακτηριστικά ο Α. Λοβέρδος.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Το Προεδρείο χαίρεται ιδιαίτερα, κύριε Υπουργέ.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Δεν ξέρω αν τύχει κάποιο θέμα ανωτέρας βίας, κύριε Πρόεδρε,…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Προφανώς, πάντα υπάρχει αυτό.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Αλλά σας δίνω το λόγο μου πως δεν υπάρχει περίπτωση οι Υφυπουργοί ή εγώ να λείψουμε από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και να προσβάλουμε συναδέλφους, μην απαντώντας στα επίκαιρα ερωτήματά τους.
Τώρα σε ό,τι αφορά τις γραπτές ερωτήσεις, κύριε Πρόεδρε, εδώ υπάρχει ένα γενικότερο πρόβλημα. Το αντιμετώπισα και στο παρελθόν, το αντιμετωπίζω και τώρα. Δεν είναι δυνατόν να απαντώνται τα γραπτά ερωτήματα, τουλάχιστον στην έκταση με την οποία υποβάλλονται. Από την άλλη –το λέω εκ των προτέρων και ζητώ κατανόηση- οι υπηρεσίες, επειδή τους τίθενται εκατοντάδες ερωτήσεις με ατέλειωτο περιεχόμενο, καταφεύγουν σε γραφειοκρατικές απαντήσεις, τις οποίες πολλές φορές και εγώ ντρέπομαι που βλέπω. Είναι δηλαδή μια «άγονη» συζήτηση αυτή η συζήτηση των γραπτών ερωτήσεων και ίσως θα πρέπει να το δείτε ως Πρόεδρος μαζί με τον Πρόεδρο της Βουλής και το υπόλοιπο Προεδρείο.
Ξαναλέω και υπογραμμίζω ότι, όπως έγινε και στις προηγούμενες δικές μου θητείες ως Υπουργού, θα είμαστε εδώ για τις επίκαιρες ερωτήσεις, για να απαντάμε στους συναδέλφους.

Loading...
  • europalso   ideascentral