( του Ι.ΧΡΗΣΤΑΚΗ )
Αγαπητοί συνάδελφοι,
δεν πάει άλλο!!!
Φασιστικές μέθοδοι δεν έχουν τύχη στη χώρα -λίκνο της Δημοκρατίας.Έχει ξεσηκωθεί όλος ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας μας, ενταγμένος ή όχι κομματικά, ενάντια στη φίμωση του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού λόγου της δημόσιας τηλεόρασης και στη δίωξη απεργών εκπαιδευτικών που θέλησαν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους 3.000 απολυμένους της ΕΡΤ, ως δυνάμει μελλοντικοί απολυμένοι και αυτοί , ευρισκόμενοι στο δολοφονικό στόχαστρο της τρίκανης κυβερνητικής επαναληπτικής καραμπίνας που ξερνάει μίσος, κοινωνικό αυτοματισμό , εργασιακό κανιβαλισμό και θανατερή μισαλλοδοξία.
Όμως υπάρχει ελπίδα !!!
Ο Κουβέλης , όσο και αν η εξουσία έχει πολλά κέρδη, θεσούλες για πολλούς ημέτερους, οικονομική εξασφάλιση γενεών και γενεών , άρχισε να νιώθει κάτι στη συνείδησή του.Δε θέλει να περάσει στην ιστορία ως το αριστερό χανουμάκι, ο καρπαζοεισπράκτορας των ακραιφνών μνημονιακών, ο εξ ευωνύμων Καρατζαφέρης.Θέλει να απεμπλακεί.
Θα τον βοηθήσουμε να περισώσει το όποιο γόητρό του με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την ίδια ώρα που θα αναμετράται με το πολιτικό είναι του και θα υψώνει το ηθικό του ανάστημα στους δύο εχθρούς της Πατρίδας:τον ακροδεξιό Σαμαρά και τον σχεδόν πεθαμένο πολιτικά Βενιζέλο.
Ας γίνει αφορμή μια πολιτική συγκέντρωση, όπως κάποτε η κηδεία του Παλαμά και του Σεφέρη , μέσο για να διατρανώσουμε τα δημοκρατικά ιδεώδη του λαού μας που ποδοπατήθηκαν τα χρόνια του αυταρχισμού των μνημονίων.Πολίτες όλης της χώρας , χωρίς κομματικά πειστήρια , ας προσέλθουν να διατρανώσουν την πίστη τους στην ελευθερία της έκφρασης, της ενημέρωσης , της πολιτιστικής ψυχαγωγίας.
Ένας αέρας αλλαγής, μια προοδευτική πανστρατιά οργανώνεται, έτοιμη να απαλλάξει τη χώρα από τα δεσμά της υποτέλειας, της οικονομικής δουλείας, του αυταρχισμού και της καταστολής.Οι εκπαιδευτικοί θα είναι σημαιοφόροι της πολιτικής , οικονομικής, κοινωνικής Παλινόρθωσης.
Το τέλος τους πλησιάζει….Και το ξέρουν, Γι’ αυτό γίνονται όλο και πιο αλαζονικοί, δεσποτικοί, αδίστακτοι.Την ώρα που συναντιώνται για να τα βρουν, ας ακούνε τις φωνές μας, μήπως τους κάνουν να ακούσουν κάποιες άλλες φωνές:της συνείδησής τους και της αξιοπρέπειας.
Αυτή η Δευτέρα είναι η κρίσιμη Δευτέρα για τη χώρα, το μέλλον των παιδιών μας , την οικονομική ανασυγκρότηση, την αποκατάσταση των πολιτειακών θεσμών, την ανάκτηση της αξιοκρατίας , την εμπέδωση της αξιοπιστίας των Ελλήνων σε όλο το ευρωπαϊκό στερέωμα.
Οι εκπαιδευτικοί της χώρας θα είναι μπροστάρηδες , θα κατακλύσουν το Σύνταγμα, ως φορείς ενός νέου ήθους στη δουλειά, στη διοίκηση , στην εξουσία.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ!!!
ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΉΣ 1ου Γυμνασίου Σπάρτης
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Σπάρτης