ΑΠΘ: Κατάληψη στην πρυτανεία από φοιτητές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/11/2019 - 12:10 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Οι διαμαρτύρονται, επειδή δημιουργούνται τεράστιες ουρές κατά τη σίτιση και η αναμονή μπορεί να φτάσει ακόμα και το μισάωρο

Κατάληψη στο κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ πραγματοποιούν από το πρωί της Πέμπτης οι φοιτητικοί σύλλογοι των Τμημάτων Γεωλογίας και ΜΜΕ, ζητώντας να δοθεί λύση στο θέμα της συμφόρησης που παρατηρείται στην κυρίως αίθουσα της Φοιτητικής Λέσχης του ιδρύματος.

Το φοιτητικό συσσίτιο διανέμεται στους χώρους σίτισης δύο μεγάλων αιθουσών, χωρητικότητας 1.000 ατόμων (Κάτω Λέσχη) και 500 ατόμων (Άνω Λέσχη). Ωστόσο, η Άνω Λέσχη ανοίγει μόνο τις Τρίτες και τις Πέμπτες. Οι φοιτητές ζητούν τη μόνιμη και σταθερή λειτουργία της Άνω Λέσχης για την αποσυμφόρηση των ουρών που δημιουργούνται στην Κάτω Λέσχη, κάνοντας λόγο για «εκρηκτική κατάσταση» και για «φοιτητές που καθημερινά στοιβάζονται σε ουρές πολλών μέτρων για ένα πιάτο φαγητό», με αποτέλεσμα η αναμονή να φτάνει ακόμα και το μισάωρο.
powered by Rubicon Project

Οι φοιτητές υποστηρίζουν ακόμα ότι υπάρχει επάρκεια φαγητού, αλλά συχνά κάποιοι που δουλεύουν ή έχουν πολλά μαθήματα, δεν προλαβαίνουν να σιτιστούν. Παράλληλα, κάνουν λόγο και για έλλειψη προσωπικού στη λέσχη.

Από την πλευρά η διοίκηση της Φοιτητικής Λέσχης του , δίνει δίκιο στους φοιτητές για τη διαμαρτυρία τους, αναγνωρίζοντας ότι ο συνωστισμός είναι έντονος και μεγάλη η αναμονή για τη σίτιση. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος η λύση που προκρίνεται, να αυξηθεί ο αριθμός των διανομών φαγητού και αν αυτό δε φέρει αποτελέσματα, να διευρυνθούν οι μέρες λειτουργίας της Άνω Λέσχης.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: