Νέες πληροφορίες που διακινήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας για επερχόμενη νέα επιχείρηση εκκένωσης της Πρυτανείας , προκάλεσαν αναβρασμό στους φοιτητές.

Όπως αναφέρει το thesstoday, καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας και παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες διακινήθηκαν περίπου στις 2 τα ξημερώματα, άμεσα άρχισαν να συγκεντρώνονται περισσότερα άτομα, ώστε να ενισχύσουν την κατάληψη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο έφτασαν και καθηγητές.

Μέχρι και αυτή την ώρα, δεν έχει διαπιστωθεί κάποια κινητικότητα από πλευράς Αστυνομίας, στους χώρους ή περιμετρικά του Πανεπιστημίου.

Σε ανακοίνωσή τους τα ξημερώματα οι φοιτητές αναφέρουν μεταξύ άλλων πως ο αγώνας τους θα συνεχιστεί.

«Μετά από τη χθεσινή αποτυχημένη επιχείρηση εκκένωσης και της αποψινές δηλώσεις και φημολογίες για εκκένωση σήμερα τα ξημερώματα δημοσιεύουμε αυτό το βίντεο και δηλώνουμε:

Τα αιτήματα και ο αγώνας μας είναι δίκαια. Το κράτος μας στοχοποιεί και μας εκφοβίζει. Όποιος σιωπά είναι συνένοχος. Δε θα λυγίσουμε !

Καλούμε τον αλληλέγγυο κόσμο να στηρίξει την κατάληψη.

Κάτω ο νόμος Χρυσοχοΐδη-Κεραμέως.»

Αντίστοιχη πληροφορία για ενδεχόμενη εκκένωση της κατάληψης που συνεχίζεται για αρκετές ημέρες διακινήθηκε και το βράδυ της Κυριακής με την αστυνομία σε επίσημη ανακοίνωσή της να ξεκαθαρίζει ότι δεν υπήρξε πότε τέτοια επιχείρηση εκ μέρους της αλλά υπήρξε μόνο επιχείρηση για να μην μπουν στο ΑΠΘ περίπου 100 άτομα.

 

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ