Ανοιχτό το ενδεχόμενο η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων να εξελιχθεί σε ευθεία απόλυση μέσω της αξιολόγησης το 2013 άφησε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στις ελληνικές καλένδες μεγάλο μέρος της σύνταξης μέσω της καταβολής του 50ο/ο του βασικού μισθού με την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης.

«Σφουγγάρι», κατά την προσφιλή του έκφραση, ετοιμάζει ο Αντ. Σαμαράς για ανθρώπους και συντάξεις στον δημόσιο τομέα. Αυτονόητο είναι πως ο ιδιωτικός τομέας θα ακολουθήσει. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι «σήμερα δεν μιλήσαμε για απολύσεις, αλλά για διοικητική μεταρρύθμιση», ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης υποστήριξε ότι η διαπραγμάτευση (με την τρόικα) για το θέμα συνεχίζεται! Στο θέμα των συντάξεων, εξάλλου, ο πρωθυπουργός δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Στην ερώτηση αν οι διαδικασίες χορήγησης των συντάξεων επισπευσθούν ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις 1-2 χρόνων, σημείωσε ότι το 50ο/ο του βασικού θα καταβάλλεται με την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης. Για το υπόλοιπο, προφανώς, δεν υπάρχει καμία βιασύνη…