Απεργούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ στις 13 – 14 Μαΐου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/05/2014 - 20:37 | Author: Newsroom Ipaidia
Σε νέα απεργία καλεί τα μέλη της η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) στις 13 και 14 Μαίου για τα θέματα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία, ζητείται απο την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει άμεσα «στην υλοποίηση της διαδικασίας της κινητικότητας όπως αυτή έχει συμφωνηθεί σε προηγούμενες συναντήσεις». Παράλληλα «να διασφαλίσει την επανένταξη όλων των διοικητικών υπαλλήλων μηδενός εξαιρουμένου στις υπηρεσίες, βεβαίως και όσων ο κλάδος έχει καταργηθεί» και «να πάρει πίσω το νέο σύστημα αξιολόγησης με βάση το οποίο θέλει να δημιουργήσει μια τεράστια δεξαμενή υπαλλήλων προς απόλυση».
Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών που τονίζουν σε ανακοίνωση τους ότι «συντονιζόμαστε για τη διοργάνωση κοινών δράσεων με όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους ΑΕΙ-ΤΕΙ, χωρίς την πίεση των οποίων καμιά κινητοποίηση δεν εξαγγέλλεται και δεν υλοποιείται. Καλούμε σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 13 και 14 Μαΐου από την ΟΔΠΤΕ. Για μας η απεργία αυτή έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα. Συγκεντρωνόμαστε στις πύλες των Σχολών και προχωράμε σε καθολικό κλείσιμο».
Νέος πρύτανης στο πανεπιστήμιο Αιγαίου
Στο μεταξύ νέος πρύτανης εξελέγη σήμερα με την μέθοδο της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» στο πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ο νέος πρύτανης του Ιδρύματος θα είναι ο κ. Στέφανος Γκρίτζαλης, καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων.
Ο κ. Γκρίτζαλης έλαβε το 59,68% των ψήφων των καθηγητών του Ιδρύματος, ενώ συνυποψήφιοι του ήταν ο κ. Ιωάννης Κάλλας, καθηγητής Τμήματος Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου που έλαβε το 37,94% των ψήφων και ο κ. Ιωάννης Χατζόπουλος, καθηγητής Τμήματος Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου που έλαβε έλαβε το 2,372% των ψήφων των συναδέλφων του.
Loading...


  • europalso   ideascentral