Απαράδεκτη καθυστέρηση δεδουλευμένων αναπληρωτών ΕΣΠΑ στην Ανατολική Αττική-Το Υπουργείο Παιδείας να δώσει άμεση λύση-

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/04/2019 - 17:16 | Author: Newsroom Ipaidia

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ "Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ" | Απαράδεκτη καθυστέρηση δεδουλευμένων αναπληρωτών ΕΣΠΑ στην Ανατολική Αττική Το Υπουργείο Παιδείας να δώσει άμεση λύση

Ενώ μία χρονιά εργασιακής ομηρίας των αναπληρωτών σχεδόν ολοκληρώνεται.
Ενώ στην τελευταία παράσταση διαμαρτυρίας του συλλόγου, τέλη Μάρτη, η Δ/νση είχε δεσμευτεί για την ολοκλήρωση καταβολής αναδρομικών μισθολογικών κλιμακίων και μεταπτυχιακών με την εξόφληση του μηνός Απριλίου.
Ενώ ήδη είχε καθυστερήσει δραματικά η καταβολή των Μ.Κ. 198 αναπληρωτών στην Αν. Αττική ένα νέο δεδομένο σφάλματος μισθοδοσίας έρχεται να προστεθεί στην αγανάκτηση των συναδέλφων αναπληρωτών και όλων μας.
Χθες 24/4 πληρώθηκαν ναι μεν με επικαιροποιημένο ΜΚ το μήνα Απρίλιο αλλά χωρίς να λάβουν τα αναδρομικά προηγουμένων μηνών!!
Σήμερα νωρίς 25/4 επικοινωνήσαμε (η πρόεδρος του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου» ) με τη Δ/νση και συγκεκριμένα με την προϊσταμένη οικονομικών ΕΣΠΑ προκειμένου να διερευνήσουμε τι ακριβώς συνέβη.
Μετά την επικοινωνία η Δ/νση προχώρησε στην ανακοίνωση που σας επισυνάπτουμε και μας κοινοποιήθηκε επίσημα στο email του συλλόγου αλλά και στην τηλεφωνική επικοινωνία.
Το πρόβλημα δε βρίσκεται και δεν αφορά τη Δ/νση όπως μάθαμε και θα διαβάσετε αναλυτικά. Δυστυχώς όμως δεν έχει βρεθεί που βρίσκεται ακριβώς το αναίτιο και πρωτοφανές σφάλμα της πλατφόρμας του Υπουργείο bglossa.
Μετά από μεγάλη πίεση οι μισθοδοτικές καταστάσεις επικαιροποιήθηκαν εκ νέου χθες το απόγευμα, μετά την ανακάλυψη του λάθους, από την καταχωρίστρια της Δ/νσης ώστε να είναι σε απόλυτη ετοιμότητα η διαδικασία πληρωμής μετά την αποκατάσταση του λάθους.
Θεωρούμε απαράδεκτο το Υπουργείο να «παίζει» με τους συναδέλφους αναπληρωτές ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που αυτοί καλούνται να μετακινούνται με τεράστια έξοδα και δυσκολίες και την ίδια στιγμή να μην τους χορηγείται έγκαιρα ακόμα και αυτός ο πετσοκομμένος ελάχιστος μισθός για τη δουλειά που ήδη έχουν κάνει. Καλούμε σε παρέμβαση των συλλόγων και της ΔΟΕ στο Υπουργείο για να διασφαλιστεί ότι θα λήξει το ζήτημα χωρίς άλλη καθυστέρηση.
Απαιτούμε από το Υπουργείο την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των αναπληρωτών!
Είμαστε σε εγρήγορση και θα προχωρήσουμε σε άμεση κινητοποίηση στο Υπουργείο την ερχόμενη εβδομάδα σε περίπτωση που δε δοθεί άμεση λύση. Θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση μας για τις περαιτέρω τις ενέργειές μας μόλις έχουμε επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου, καθώς οι αργίες του Πάσχα δημιουργούν μεγαλύτερη χρονοκαθυστέρηση απόντων των ίδιων των συναδέλφων που έχουν ήδη ταξιδέψει εκτός Αττικής στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για τις διακοπές του Πάσχα αλλά και των υπευθύνων του Υπουργείου.
Ευχόμαστε σε όλες και όλους καλή δύναμη και καλή ξεκούραση!

Loading...
  • europalso

    ideascentral