Άνοιγμα σχολείων: Τι θα γίνει με Γυμνάσια και Λύκεια – Αντίστροφη μέτρηση για τις αποφάσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/01/2021 - 17:15 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Για τα σχολεία που παραμένουν κλειστά, δηλαδή στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα.

Άνοιγμα σχολείων: Δεν θα ανοίξει μόνο η Γ' Λυκείου

Το σενάριο να δώσουν το «πράσινο φως» για επιστροφή των μαθητών στις τάξεις, δε συγκεντρώνει -τουλάχιστον προς το παρόν- πολλές πιθανότητες.

H υπουργός Παιδείας, τόνισε πως δεν υπήρχε περίπτωση να δοθεί το «πράσινο φως» μόνο για τη Γ' Λυκείου και αυτό είναι κάτι που το είχε αποφασίσει οριστικά το υπουργείο Παιδείας, καθώς υπάρχουν πολλά τεχνικά προβλήματα τα οποία εντοπίζονται στο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Στην επιτροπή των επιστημόνων, όπως υπογράμμισε η κ. Κεραμέως, θα συζητηθούν αυτή την εβδομάδα μόνο θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση των φοιτητών και κυρίως αυτών που είναι τελειόφοιτοι και πρέπει να πάρουν τα πτυχία τους.

 

Άνοιγμα σχολείων - Βατόπουλος: Δεν είμαστε σε θέση να πούμε τι θα ανοίξει - Αυτές είναι πολιτικές αποφάσεις

Πανελλήνιες 2021 - ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδημοκρατικό το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Άνοιγμα σχολείων - Κυβερνητικός Εκπρόσωπος : Τι απάντησε στην ερώτηση οικονομία ή παιδεία

Άνοιγμα σχολείων ή Λιανεμπόριο;

Άνοιγμα σχολείων - Δερμιτζάκης: Να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια μαζί με το λιανεμπόριο

Να ανοίξουν και οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες μαζί με τα Δημοτικά προτείνει ο Μανώλης Δερμιτζάκης,  μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Mιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Δερμιτζάκης σχολίασε και το ζήτημα της δια ζώσης επαναλειτουργίας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκτιμώντας πως γυμνάσια και λύκεια μπορούν να ανοίξουν παράλληλα με το λιανεμπόριο. «Πιστεύω ότι ταυτόχρονα με το λιανεμπόριο πρέπει να ανοίξουν και γυμνάσια και λύκεια, γιατί αν γίνονται μεταδόσεις μεταξύ των εφήβων, γίνονται ήδη. Δεν είναι καλύτερα να συναντιούνται στο σχολείο με μάσκες συντεταγμένα;

Η κινητικότητα από μόνη της παρόλο που έχει μια συσχέτιση με τις μεταδόσεις, δεν είναι πάντα το ίδιο. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι αύξηση κινητικότητας με δυσανάλογα μικρή αύξηση των μεταδόσεων.  Οι νόμιμες δραστηριότητες ελέγχονται. Αυτές όμως που είναι άφαντες και παράνομες δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε», ανέφερε συγκεκριμένα.

Άνοιγμα σχολείων - Κυβερνητικός Εκπρόσωπος : Τι απάντησε στην ερώτηση οικονομία ή παιδεία

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης εδέχθη ερωτήσεις αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν τα σχολεία σε δόσεις, δηλαδή πρώτα η Γ Λυκείου και σε δεύτερο χρόνο τα Γυμνάσια ή είναι κάτι που δεν μπορεί να λειτουργήσει διαδικαστικά.

«Στην Κυβέρνηση υπάρχει ένα σύστημα και μια στρατηγική. Το σύστημα είναι πως με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, όπου αυτά τα δεδομένα ελέγχονται από πάρα πολλές υπηρεσίες, στη συνέχεια αυτά τα δεδομένα δίδονται στην επιτροπή των ειδικών, η οποία εισηγείται για να ληφθεί μια απόφαση.

Ολα τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία ισχύουν σήμερα, αν θα συγκριθούν με τα επιδημιολογικά δεδομένα της 14ης Δεκεμβρίου 2020, όπου ήταν η ημέρα που άνοιξε το click away, είναι καλύτερα από τότε που άνοιξε το click away και οι άλλες δραστηριότητες.

Αυτά τα δεδομένα τα βλέπουμε, είμαστε σε μια καλύτερη κατάσταση αυτή τη στιγμή, θα τα δώσουμε στην επιτροπή, η επιτροπή θα τα αναλύσει και θα εισηγηθεί. Πάντα οι εισηγήσεις είναι της επιτροπής, ωστόσο βλέποντας τα δεδομένα θα θελα να σας πω ότι ένας μήνας lockdown στοιχίζει περίπου 3 δις ευρώ και ίσως παραπάνω”.

Ποιο είναι το σχέδιο για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, εφόσον ανάψουν αύριο το πράσινο φως οι ειδικοί . Οι υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης πότε υπολογίζονται να ανοίξουν.

«Ίδια είναι περίπου η ερώτηση με την προηγούμενη και έχει την ίδια απάντηση».

Μιλάμε τελικά για ένα δίλημμα οικονομίας ή παιδείας;

«Η Κυβέρνηση ποτέ δεν θα πει ή οικονομία ή παιδεία. Το ιδανικό για μας και γι αυτό δουλεύουμε, γι αυτό προσπαθούμε είναι να ανοίξουν όσο το δυνατόν περισσότερα, ιδανικά όλα. Αναλύονται τα δεδομένα. Τι λένε αυτή τη στιγμή τα δεδομένα; Τα δεδομένα λένε ότι τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα σε σχέση με τα επιδημιολογικά δεδομένα στις 14/12 και αναφέρω τις 14/12 γιατί είναι μια παρόμοια κατάσταση.

14/12 άνοιξαν τα click aways και οι άλλες δραστηριότητες. Με λίγα λόγια και επειδή είναι παρόμοιες και τα δεδομένα σήμερα είναι πολύ καλύτερα από τότε που άνοιξαν, γι αυτό ακριβώς θεωρώ, αυτό θα το εισηγηθούν οι ειδικοί στην επιτροπή, αλλά θεωρώ ότι θα μπορούσαν ουσιαστικά να το εξετάσουν σίγουρα για τα click aways».

Τέλος ο κος Ταραντίλης τόνισε πως δεν βάζουμε σε ζυγαριά την προστασία της ανθρώπινης ζωής και αύριο θα γίνουν ανακοινώσεις για την αγορά.

Τέλος, αρκετά είναι τα σχολεία τα οποία κλείνουν μόλις λίγες μέρες μετά το άνοιγμα τους, καθώς έχουν αρκετά κρούσματα. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !
  • express

   europalso

  Enter your email address: