Άνοιγμα σχολείων – Κυβερνητικός Εκπρόσωπος : Τι απάντησε στην ερώτηση οικονομία ή παιδεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/01/2021 - 16:27 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 14/01/2021 - 16:27

Άνοιγμα σχολείων: Σε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τον κορονοϊό προέβη σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δείτε στο ipaidia.gr τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Ταραντίλης.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης εδέχθη ερωτήσεις αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν τα σχολεία σε δόσεις, δηλαδή πρώτα η Γ Λυκείου και σε δεύτερο χρόνο τα Γυμνάσια ή είναι κάτι που δεν μπορεί να λειτουργήσει διαδικαστικά.

«Στην Κυβέρνηση υπάρχει ένα σύστημα και μια στρατηγική. Το σύστημα είναι πως με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, όπου αυτά τα δεδομένα ελέγχονται από πάρα πολλές υπηρεσίες, στη συνέχεια αυτά τα δεδομένα δίδονται στην επιτροπή των ειδικών, η οποία εισηγείται για να ληφθεί μια απόφαση.

Ολα τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία ισχύουν σήμερα, αν θα συγκριθούν με τα επιδημιολογικά δεδομένα της 14ης Δεκεμβρίου 2020, όπου ήταν η ημέρα που άνοιξε το click away, είναι καλύτερα από τότε που άνοιξε το click away και οι άλλες δραστηριότητες.

Αυτά τα δεδομένα τα βλέπουμε, είμαστε σε μια καλύτερη κατάσταση αυτή τη στιγμή, θα τα δώσουμε στην επιτροπή, η επιτροπή θα τα αναλύσει και θα εισηγηθεί. Πάντα οι εισηγήσεις είναι της επιτροπής, ωστόσο βλέποντας τα δεδομένα θα θελα να σας πω ότι ένας μήνας lockdown στοιχίζει περίπου 3 δις ευρώ και ίσως παραπάνω”.

Ποιο είναι το σχέδιο για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, εφόσον ανάψουν αύριο το πράσινο φως οι ειδικοί . Οι υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης πότε υπολογίζονται να ανοίξουν.

«Ίδια είναι περίπου η ερώτηση με την προηγούμενη και έχει την ίδια απάντηση».

Μιλάμε τελικά για ένα δίλημμα οικονομίας ή παιδείας;

«Η Κυβέρνηση ποτέ δεν θα πει ή οικονομία ή παιδεία. Το ιδανικό για μας και γι αυτό δουλεύουμε, γι αυτό προσπαθούμε είναι να ανοίξουν όσο το δυνατόν περισσότερα, ιδανικά όλα. Αναλύονται τα δεδομένα. Τι λένε αυτή τη στιγμή τα δεδομένα; Τα δεδομένα λένε ότι τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα σε σχέση με τα επιδημιολογικά δεδομένα στις 14/12 και αναφέρω τις 14/12 γιατί είναι μια παρόμοια κατάσταση.

14/12 άνοιξαν τα click aways και οι άλλες δραστηριότητες. Με λίγα λόγια και επειδή είναι παρόμοιες και τα δεδομένα σήμερα είναι πολύ καλύτερα από τότε που άνοιξαν, γι αυτό ακριβώς θεωρώ, αυτό θα το εισηγηθούν οι ειδικοί στην επιτροπή, αλλά θεωρώ ότι θα μπορούσαν ουσιαστικά να το εξετάσουν σίγουρα για τα click aways».

Τέλος ο κος Ταραντίλης τόνισε πως δεν βάζουμε σε ζυγαριά την προστασία της ανθρώπινης ζωής και αύριο θα γίνουν ανακοινώσεις για την αγορά.

Εκπαιδευτικοί: Στα ζάρια η ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων

Πανελλήνιες 2021: Τέλος στους «αιώνιους φοιτητές» - Τι αλλάζει σε βάσεις εισαγωγής και μηχανογραφικό

Πανελλήνιες 2021 - ΔΑΠ για νέο νομοσχέδιο: Δικαίωση για τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: