Άνοιγμα σχολείων: Τι είναι το μοντέλο των εναλλάξ παρουσιών που εξετάζουν οι ειδικοί

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/12/2020 - 09:50 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 21/12/2020 - 11:11

Άνοιγμα σχολείων: Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, μέσω της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα που λαμβάνονται για τις εκκλησίες- Τι είπε αναφορικά με το

: «Θα πρέπει να αξιοποιήσουν τον υπαίθριο χώρο»

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, η κυρία Λινού υποστήριξε ότι «έχουμε πλέον 19-20 μέρες μπροστά μας και το υπουργείο Παιδείας πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά το πώς θα αποτραπεί ο συνωστισμός». Η καθηγήτρια είπε ότι είναι «υπέρ να , είναι σημαντικό για γονείς και παιδιά» και στη συνέχεια μίλησε για το μοντέλο της Βοστώνης.

Άνοιγμα σχολείων: Πότε αναμένεται η οριστική απόφαση - Τα δύο σενάρια

Όπως εξήγησε, με αυτή τη μέθοδο «τα μισά παιδιά πάνε στο και τα άλλα κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως και εναλλάσσονται». Δηλαδή, κάθε μαθητής πηγαίνει στο σχολείο δυο ή τρεις ημέρες την εβδομάδα και, ομοίως, δύο ή τρεις ημέρες κάνει .

«Επιπλέον, θα πρέπει να αξιοποιήσουν τον υπαίθριο χώρο, να περνάνε πιο πολλές ώρες έξω, με ένα φούτερ και αντιανεμικό, για να αερίζονται οι τάξεις και να μειώνεται η διασπορά», σημείωσε η Αθηνά Λινού.

Άνοιγμα σχολείων: Τα πιθανά σενάρια

Σύψας για άνοιγμα σχολείων: Δεν άνοιξε η αγορά για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: