: Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, κ. Μακρή,  την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθούν τα που θα ισχύσουν στις σχολικές μονάδες

Μιλώντας στον ρ/σ της Θεσσαλονίκης, Status Fm 107,7 τόνισε πως σε αναστολή σύμβασης θα τίθενται οι εκπαιδευτικοί που δε θα προσκομίζουν τα απαραίτητα έγγραφα, εξηγώντας πως το μέτρο εφαρμόζεται λόγω της ευαισθησίας που υπάρχει στη συγκεκριμένη παροχή υπηρεσιών.

«Οι εκπαιδευτικοί θα προσκομίζουν εμβολιασμού ή νόσησης, διαφορετικά με δική τους δαπάνη θα υποβάλλονται σε δύο εργαστηριακούς ελέγχους την εβδομάδα», ανέφερε.

Δύο δωρεάντην εβδομάδα θα προμηθεύονται οι μαθητές όλων των βαθμίδων και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Η κ. Μακρή εξήγησε ότι ανάλογα μέτρα θα ισχύσουν και στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, κάνοντας, παράλληλα, γνωστό, ότι «υπάρχει περιθώριο σε ορισμένα από αυτά να υπάρχουν μέσα στο campus κλιμάκια του ΕΟΔΥ», για τον εμβολιασμό των φοιτητών.

Τέλος σε ό,τι αφορά το φημολογούμενο πάγωμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αν και δεν απάντησε για το ακριβές χρονοδιάγραμμα κατά το οποίο θα τοποθετηθεί το άοπλο αυτό Σώμα, σημείωσε, όμως, ότι προέχει να ολοκληρωθεί «η εκπαίδευση τους παρά να αναλάβουν νωρίτερα».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ